Festivalul Haiducilor, în Parcul Național!

Sursa foto: Autentic Events/facebook

Festivalul Haiducilor are loc de astăzi până duminică, în Parcul Național din Capitală.

Vor fi preparate vita haiducească, oaie înăbușită la ceaun sau rumenită în vin și usturoi, praz cu miel, cotlet haiducesc, berbecuț și vițel la proțap, cărnuri aromate de vânat și pastrame în unt, bulz ciobănesc, mămăligă în pături, grătarele vor sfârâi pline de cârnați și coaste haiducești, iar cuptoarele vor coace pâine, informează organizatorii.

Spectacolul gastronomic va fi desăvârșit de cârnatul haiducesc din vânat, ce va atinge dimensiuni record, 100 de metri, dar și de plăcinta vedetă a festivalului, plăcinta haiducească, pregătită cu aluat fraged, legume și cărnuri fel de fel. De asemenea, la festival vor fi plăcinte și cozonaci din toate zonele țării.

Organizatorii au pregătit și cu o gamă variată de produse tradiționale: dulciuri, brânzeturi, afumături și pâine de casă, coaptă în cuptoarele amenajate „în buricul târgului”.

Meșterii populari vor veni și ei la festival cu cele mai frumoase cadouri și exponate lucrate manual, iar pentru cei mici a fost amenajat un parc de distracții.

Cei mari vor avea parte de muzică pentru toate gusturile: etno, folclor autohton și tarafuri care vor anima petrecerea.

Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.