Cinema, evenimente din Bucureşti de astăzi, 7 noiembrie

* Festivalul Filmului Japonez continuă la Cinemateca Eforie cu proiecţia, de la ora 18:00, a dramei „Trei poveşti de iubire”, realizată în 2015 de Ryosuke Hashiguchi, cu: Tamae Andô, Lily Franky, Ryô Ikeda.

* Programul Festivalului Internaţional de Film Experimental Bucureşti (BIEFF) de astăzi.

˟ La Cinema Muzeul Ţăranului sunt proiectate:

– de la ora 18:00, 5 scurtmetraje grupate sub genericul Longing and Belonging: „Parsi”, „I Am A Monster”, „The craft”, „I Got My Things And Left” şi „America”;

– de la ora 21:00, alte 5 scurtmetraje ce tratează tema Public Space and Urban Anxieties: „Syndromes of Mimicry”, „Operation Jane Walk”, „Confluence”, „Deployments” şi „A Room With A Coconut View”.

˟ La Institutul Cervantes rulează:

– de la ora 18:00, 5 scurtmetraje grupate sub genericul The Human Flow: Home in the Age of Displacement: „The Migrating Image”, „Mum, I’m Sorry”, „15 Days”, „View From Above” şi „Third Kind”;

– de la ora 20:30, alte 5 scurtmetraje ce tratează tema Healing Voices: Remembrance and Reenactment: „Snow White”, „Omarska”, „Voices of Kidnapping”, „Demonic” şi „Blue Boy”.

 

* UrbanEye Film Festival vă propune astăzi 3 filme documentare proiectate în 2 locaţii.

˟ La ArCuB – Hanul Gabroveni, de la ora 19:00 puteţi viziona „Lumea de la picioarele tale” de Jeremy Workman, ce spune povestea neobişnuită a lui Matt Green, care a renunţat la locul său de muncă, la apartament şi la majoritatea bunurilor sale, pentru a face un experiment: să străbată integral străzile New York-ului. Fără să ştie exact din ce motiv, de peste şase ani a parcurs mai mult de 13.000 kilometri de bulevarde, străzi şi alei, descoperind frizerii şi parcuri, cimitire, plaje şi poduri, dobândind o cunoaştere profundă a istoriei oraşului şi a diversităţii locuitorilor săi.

˟ La Cinema Elvira Popescu rulează:

– de la ora 19:00, „Palat pentru popor” de Georgi Bogdanov şi Boris Missirkov ce spune povestea a cinci clădiri reprezentative pentru epoca socialistă şi a turbulenţelor istorice şi sociale din a doua jumătate a secolului XX în Europa de Est, văzute prin ochii arhitecţilor care au proiectat aceste construcţii, directorilor din trecut şi din prezent, oamenilor obişnuiţi care au lucrat la construcţia lor; proiecţia este urmată de discuţie cu arhitecta Irina Tulbure;

– de la ora 21:00, „În bătaia vântului: Andy Goldsworthy” în care regizorul Thomas Riedelsheimer explorează diferitele straturi ale lumii artistului al cărui nume figurează în titlul filmului şi impactul pe care l-a avut timpul asupra sa şi a artei sale.

 

* La Casa Artelor „Dinu Lipatti”, (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 12), în cadrul Festivalului Internaţional „Meridian” – ediţia a II-a (7 – 9 noiembrie),  de la ora 18:00 este proiectat filmul documentar „Triptic – Călătorie melancolică”, de Ana Simion, despre Brăiloiu, Haskil şi Lipatti, trei destine singulare, trei muzicieni români care au trăit în Elveţia şi au marcat prin creaţia lor arta secolului XX.

 

* La Centrul Rus pentru Ştiinţă şi Cultură (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 50), Clubul de Film celebrează 198 de ani de la naşterea lui F.M. Dostoevski prin prezentarea, de la ora 18:30, a unei ecranizări a celebrului său roman „Idiotul”.

 

* În cadrul programului Giovedì al Cinema / Joia la film, la Institutul Italian de Cultură (Aleea Alexandru, nr. 41) este proiectată, de la ora 19:00, comedia „Bar Sport” de Massimo Martelli, în care Giuseppe Battiston interpretează pe administratorul unui local inaugurat într-un sat din apropierea oraşului Bologna, poreclit Onassis pentru zgârcenia lui. Şi totuşi, pentru acest prilej face cinste cu câteva sticle de Lambrusco şi ceva pastarella vechilor săi prieteni locali şi noului venit Eros, în timp ce sărmanul Bovinelli încearcă în zadar să aprindă firma Barului Sport. De la îngheţatele verii până la tombola de Crăciun, oamenii care populează Barul se regăsesc împreună în fiecare zi, tăifăsuind, glumind sau jucând cărţi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.