„Lipatti Special” – Ediția a IV-a!

Primăria Municipiului București prin Casa Artelor „Dinu Lipatti”, în parteneriat cu DGASPC Sector 3, organizează duminică, 10 Noiembrie 2019, începând cu orele 18:00, cea de-a IV-a ediție a programului cultural „Lipatti Special” dedicat persoanelor cu nevoi speciale.

Programul cultural „Lipatti Special” s-a născut din dorința regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor “Dinu Lipatti”, de a deschide cu drag porțile Casei Lipatti persoanelor cu nevoi speciale din tot spectrul de dizabilități și de a le oferi, lunar, acces la artă și cultură, precum și posibilitatea întâlnirii cu mari personalități ale culturii românești, și a socializării într-un spațiu elegant, încărcat de istorie, în plin centru al Capitalei.

După succesul înregistrat la primele trei ediții ce au avut loc pe 1, 22 septembrie și 27 octombrie 2019, cea de-a IV-a ediție a programului “Lipatti Special”, finanțat de Primăria Generală a Capitalei, are loc în cadrul Festivalului Internațional MERIDIAN la Casa Artelor „Dinu Lipatti” – Ediția a II-a.

Persoanele cu dizabilități precum și însoțitorii acestora se vor putea bucura, începând cu orele 18:00 de Expoziția „Istoria muzicală a Bucureștiului”, precum și de Expozițiile permanente „Dinu Lipatti – viața și opera” și Expoziția de fotografii „Familia Lipatti și prietenii”.

În intervalul orar 18:00 – 21:00, în Salonul Casei Lipatti vor avea loc ateliere de face painting și de pictură pe ceramică, unde publicul nostru special își va putea exersa aptitudinile artistice sub îndrumarea unor cunoscuți artiști plastici, membri ai atelierului de creație „Art Time Atelier”, bucurându-se în același timp de audiții cu înregistrări în interpretarea marelui pianist Dinu Lipatti, înregistrări de o perfecțiune inegalabilă.

De la orele 19:00, în Salonul de muzică al Casei Lipatti se va proiecta filmul „Sonata pentru omul bun” dedicat vieții lui Dinu Lipatti, un film realizat de Oana Țuchel și Ruxandra Drăgulinescu pentru TVR.

Programul va continua de la orele 20:00 cu un Recital Extraordinar de lieduri „Spirit românesc îmbrățișat de toamnă” cu soprana Irina Iordăchescu și pianista Verona Maier. Din program vor face parte lieduri compuse de: George Enescu, Dinu Lipatti și Tiberiu Brediceanu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.