Au reînceput pistele pentru bicicliști!

Sursa foto: PMB

Marius Coaje, consilier al primarului general Gabriela Firea, a declarat, astăzi, că se lucrează la traseul numărul trei, din cele patru demarate de către Primăria Capitalei în urmă cu un an.

Este vorba despre reîntregirea traseului, de la Regina Elisabeta pe Calea Victoriei, pentru a coborî, apoi, spre Splaiul Independenței. Pe Splai, traseul va merge până în zona Grozăvești, cu întoarcere către Calea Victoriei și Regina Elisabeta, conform lui Coaje.

Sursa foto: PMB

Acest traseu cu numărul trei este împărțit în trei tronsoane, deoarece așa prevede avizul Brigăzii Rutiere.

„Pe Splaiul Independenței se mai desfășoară, concomitent, lucrările pentru reabilitarea colectoarelor și a casetei de ape uzate a Râului Dâmbovița. De aceea, autorizația de construire a fost eliberată pentru întregul traseu, dar cu mențiunea că avizul Brigăzii Rutiere este împărțit în trei. Astfel încât lucrările la pistele de biciclete vor demara imediat după finalizarea celor la colectoarele de pe Splai”, a explicat consilierul Gabrielei Firea.

„Aseară, Compania Municipală Străzi, Poduri, Pasaje a demarat frezarea primului tronson, cel de pe Calea Victoriei, între Regina Elisabeta și Splaiul Unirii. Acesta va fi complet finalizat în 31 de zile”, promite Coaje.

Imediat după finalizarea lucrărilor la canalele colectoare, vor începe lucrările și pe Splaiul Independenței, pentru finalizarea pistelor pentru bicicliști până la Grozăvești și retur spre Calea Victoriei și Regina Elisabeta, susține consilierul primarului general Gabriela Firea.

Sursa foto: PMB

„Pistele vor fi executate conform normativelor în vigoare și analizelor Comisiei Tehnice de Circulație. Ele vor fi amenajate pe carosabil, dar și pe trotuar, acolo unde lățimea acestuia o permite. Pistele vor avea o lățime cuprinsă între 90 de centimetri și 1,5 metri, vor fi delimitate cu borduri și, acolo unde este necesar, vor fi prevăzute cu semafoare”, a mai declarat Coaje, la întrebarea București FM.

În context, trebuie menționat faptul că pe Calea Victoriei, de la intersecția cu Bulevardul Regina Elisabeta, până la Piața Victoriei, există o pistă de biciclete, trasată pe carosabil, atunci când Sorin Oprescu a reabilitat această arteră reprezentativă a Bucureștiului. De la Piața Victoriei, pista continuă, pe Kiseleff, până la Piața Presei.

Ar mai trebui spus și că, pe Splaiul Independenței a mai existat o pistă pentru bicicliști, trasată chiar pe trotuarele de pe malul Dâmboviței. Această pistă a fost desființată, fiind declarată ilegală de către Poliția Rutieră, deoarece trotuarele de pe malul Dâmboviței sunt prea înguste și nu mai rămânea loc pentru circulația pietonală.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.