Se caută cel mai bun mecanic din România!

Înscrierile pentru concursul Mecanicul Anului 2019 sunt deschise!

Se caută cel mai bun mecanic din România într-un concurs din care sar scântei la propriu: Mecanicul Anului. Preselecțiile se desfășoară la nivel național, iar  înscrierile pentru etapa preliminară sunt acum deschise pe www.mecaniculanului.ro./ până pe 5 noiembrie inclusiv. Concursul se adresează oricărui pasionat de mecanică în vârstă de peste 18 ani. Marele premiu este o mașină, la care se adaugă alte premii în bani, cursuri de calificare sau scule profesioniste.

 

Bătălia celor mai tari mecanici auto din România se dă, de 9 ani încoace, pe scena competiției Mecanicul Anului. Peste 10 000 mii de mecanici, vulcanizatori și diagnosticieni din toată țara au participat la edițiile anterioare ale concursului – Gala finală s-a ținut, rând pe rând, la București, Brașov, Cluj-Napoca, pentru a se reîntoarce în acest an în inima Transilvaniei, în Brașov.

Alexandru Szuz, câștigătorul Mecanicul Anului 2018: „Dacă vrei să trăiești emoțiile similare unui cupe mondiale de fotbal, cu suporteri în sală, toate camerele pe tine, fete frumoase pe scenă, galerie înfierbântată și arbitri vigilenți, ei bine, superconcursul Mecanicul Anului e locul potrivit. Pentru mine, faptul că am fost desemnat anul trecut cel mai bun mecanic din România a însemnat că-mi pot întrece limitele și mi-am demonstrat mie, în primul rând, de ce sunt capabil.”

Până pe 5 noiembrie inclusiv, pasionații de mecanică și diagnoză auto pot accesa site-ul oficial al competiției, www.mecaniculanului.ro, pentru a rezolva testul online preliminar (45 de întrebări, termen limită 1h). Concursul are două categorii, diagnoză și mecanică auto, iar concurenții pot participa la o singură secțiune din cele două. Primii 50 clasați la ambele categorii se califică la etapa a doua (Brașov, 23 noiembrie) unde timp de o zi întreagă vor susține probe scrise și practice. Semifinalele se desfășoară sub forma unui spectacol live, unde adrenalina crește, mai ales la secțiunea DIAGNOZĂ – penultima etapă fiind o probă de tipul „Știi și Câștigi” (proba pupitrelor) în care intră cei mai bine clasați 10 aspiranți la titlul final. Ultimii doi rămași în cursă trec la proba practică, o întrecere tensionată: două mașini identice pe scenă, cu aceeași defecțiune, pe care trebuie s-o repare în 30 de minute! Este o cursă contra cronometru și contra propriilor limite. Cel care reușește să pornească primul motorul câștigă titlul de Mecanicul Anului și marele premiu, o mașină.

Juriul competiției este format din trainerii avizați (Ionuț Ion, Adrian Ilinescu, Cristian Ilie și Cristian Nunwailer), profesioniști care au la activ mii de ore de formare furnizate mecanicilor și diagnosticienilor din toată România, și care specializează traineri din întreaga Europă. Din echipa de arbitraj fac parte și unii dintre câștigătorii edițiilor precedente ale concursului Mecanicul Anului.

Pentru mai multe detalii, intră pe site-ul competiției, www.mecaniculanului.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.