Marș pentru păduri în centrul Capitalei

foto: Olga Stancu

Update 20.00: Oamenii sunt în drum spre ministerul Apelor și Pădurilor. La această oră sunt aproape 2.000 de participanți.

Sute de bucureșteni participă la această oră la „Marșul pentru păduri”. Participanții sunt nemulțumiți de tăierile ilegale de copaci și cer măsuri ferme pentru salvarea pădurilor.

foto: Olga Stancu

Manifestația este organizată de Greenpeace, Agent Green și Declic în semn de protest fațã de numãrul mare de pãdurari care au devenit victime ale hoților de lemne, dar și fațã de fenomenul tãierilor ilegale. Aceştia susţin că anual dispar 20 de milioane de metri cubi de lemn din România.

Oamenii s-au adunat în Piața Universității și vor porni în marș până la sediul Ministerului Apelor și Pădurilor. Participanții au pancarte cu sloganul „Toți pentru păduri”.

Versanți dezgoliți, alunecãri de teren, avalanșe, inundații dezastruoase, zone deșertificate – toate acestea sunt consecințe ale defrișãrilor ilegale.

ONG-urile de mediu cer, printre altele, modernizarea imediatã a sistemului automat de urmãrire a materialelor lemnoase și a aplicației pentru cetãțeni „Inspectorul Pãdurii”, monitorizarea prin satelit a pãdurilor, GPS obligatoriu pe toate mijloacele de transport al lemnului, camere de supraveghere în puncte cheie din rețeaua rutierã.

foto: Olga Stancu

Evenimentul este organizat în mai multe orașe din țarã și din st

rãinãtate – anunțã inițiatorii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.