Radio România împlinește astăzi 91 de ani!

“La mulţi ani, Radio România!”

În ziua de 1 noiembrie 1928, la ora 17:00, se difuza în eter prima emisiune a Societăţii de Difuziune Radiotelefonică din România. „Alo, alo, aici Radio Bucureşti!” – au fost primele cuvinte rostite la microfon, de preşedintele instituţiei de atunci, Dragomir Hurmuzescu, părintele radiofoniei româneşti.

Cu această ocazie, la Sala Radio va avea loc, în această seară, un concert susţinut de Orchestra Naţională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu.

Va putea fi ascultat Concertul numărul 2, pentru pian şi orchestră, de Rahmaninov, în interpretarea solistică a pianistului Horia Mihail. Programul serii mai cuprinde lucrarea compozitorului român Filip Lazăr, „Ringul”, şi „Simfonia cu orgă”, semnată de Camille Saint-Saëns.

De asemenea, în foaierul Sălii Radio, poate fi vizitată, până la data de 5 noiembrie, expoziţia „Afganistan: Chipuri ale războiului”, a corespondentului RRA Ilie Pintea.

Intre orele 10 si 12, toate posturile Radio Romania se unesc intr-o emisiune comună, dedicata implinirii a 91 de ani de radio.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.