Pacienţii Spitalului Colentina beneficiază gratuit de examinarea PET-CT

Pacienţii cu afecţiuni oncologice vor beneficia de astăzi, în mod gratuit, de cea mai modernă investigaţie tomografică în cadrul Spitalului Clinic Colentina. Tomografia cu emisie de pozitroni oferă un diagnostic de mare acurateţe, într-un stadiu incipient al bolii, şi ajută medicii să elaborareze un tratament personalizat, adaptat nevoilor fiecarui pacient în parte – chirurgie, chimioterapie sau radioterapie.

„Tomografia cu emisie de pozitroni (PET), combinată cu computer tomograf (CT) este cea mai avansată metodă de diagnostic imagistic disponibilă în prezent la nivel mondial. Principalul beneficiu pentru pacient este evidenţierea unor eventuale leziuni maligne cu aproximativ 6 – 18 luni înainte de apariţia modificărilor structurale anatomice, Această tehnologie, aleasă corect, aduce rezultate remarcabile în managementul pacientului oncologic, prin posibilitatea personalizării tratamentului în fiecare etapă a bolii..” – Dr. Irina Manea, Medic specialist Medicină Nucleară Spitalul Clinic Colentina.

Investigaţia PET CT este o tehnică modernă, non-invazivă, nedureroasă şi uşor de suportat de pacient. Doza de radiaţii este semnificativ mai scăzută decât în cazul examinărilor CT native şi cu substanţă de contrast, cu atât mai mult cu cât iradierea prin examinarea CT creşte cu numărul de segmente corporeale investigate.

La nivelul ţării noastre există un număr limitat de centre de Medicină Nucleară şi un număr şi mai mic de aparate PET-CT.

În condiţiile unei incidenţe în constantă creştere a afecţiunilor de natură oncologică, necesitatea investigaţiilor de Medicină Nucleară, care au strânsă legatură cu această patologie este, de asemenea, în creştere.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.