”Mica librarie de pe Sena” o carte savuroasă scrisă de o scriitoare misterioasă

Sursa foto: Cristina Toma

O carte pe care nu ar trebui sa o lasati necitită in această toamnă și care vă va încălzi sufletul este ”Mica librarie de pe Sena”, scrisă de Nina George si apărută in traducere românească la editura Litera.

Povestea se țese în jurul personajului principal, Monsieur Perdu care se consideră un farmacist literar. Din librăria sa aflată pe un vas care plutește pe Sena, el prescrie romane ca medicamente contra greutăților vieții. Folosindu-și intuiția pentru a recomanda exact cartea de care cititorul are nevoie, Perdu repară inimile și sufletele sfărâmate. Dar singura persoană pe care nu o poate vindeca prin literatură este el însuși, căci librarul suferă încă după marea lui iubire care a dispărut lăsându-i doar o scrisoare, pe care el nu a deschis-o niciodată.

După ce este în sfârșit tentat să citească scrisoarea, Perdu ridică ancora și pleacă într-o misiune în Provence, sperând să se împace cu pierderea suferită și să descopere sfârșitul poveștii. Însoțit de un autor de bestselleruri, care suferă de blocaj literar, și de un bucătar italian nefericit în dragoste, Perdu călătorește pe râurile Franței, împărțindu-și înțelepciunea și cărțile cu cei întâlniți în cale și arătând că literatura poate obloji sufletele oamenilor, prin călătorii vindecătoare.

Roman plin de căldură și aventură, ”Mica librărie de pe Sena” este o scrisoare de dragoste către cărți, destinată oricui crede în puterea poveștilor de a modela viața oamenilor.

Insă dincolo de romanul ”Mica librarie de pe Sena” are în spatele si un sâmbure de adevăr fiind o poveste semi-autobiografică pe care autoarea a scris-o după moartea tatălui ei, când pentru a-si reveni după pierderea provocată a căutat să citească cât mai multe cărți si cât mai optimiste.

Se pot spune multe despre cartea Ninei George – acesta fiind doar unul dintre pseudonimele sub care autoarea scrie – dar eu nu vă mai spun că nu veți lasa cartea din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină. Iar după ce se va întâmpla și asta nu veți stii unde să alergati mai întâi: la bibliotecă sau la frigider. De ce anume vă las să aflati singuri.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.