Încep Zilele Culturii Coreene

Foto; KI kim /Pixabay

Dacă doriți să descoperiți cultura coreeană la București, sunteti invitati la Zilele Culturii Coreene, care se vor desfășura în perioada 1 – 28 noiembrie.

Cu această ocazie au loc degustări de produse tradiţionale, ateliere, expoziţii şi proiecţii de film.

Seria de manifestări începe cu cea de-a patra ediţie a Festivalului K-Lovers, ce are loc vineri şi sâmbătă. Ziua de 1 noiembrie se va încheia cu un bufet cu bucate tradiţionale coreene şi o vizită la expoziţia de mozaic din tulpine de orz ‘Mackan Art’, ambele aflate la parterul Universităţii Româno-Americane.

Pentru a doua zi, începând cu ora 11.00, organizatorii pregătesc ateliere pentru cei interesaţi de caligrafia tradiţională coreeană, Samulnori (percuţie coreeană), dans cu evantai coreean şi dans K-POP. Două ateliere speciale, de o oră fiecare, vor fi organizate, cu tematica ‘Mackan Art'(tulpine de orz), unde un număr limitat de persoane pot participa la realizarea propriei piese de artă Mackan. Deschis tuturor, fără a fi necesară completarea formularului, va fi un ‘Hanbok Photo Booth’, unde cei interesaţi pot purta un costum tradiţional coreean.

Accesul este gratuit la Gala de deschidere, precum şi la ateliere, pe baza completării formularelor online. Mai multe detalii despre seria de evenimente pot fi găsite pe pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Coreea la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.