Examenul de rezidențiat va avea loc pe 8 decembrie

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

8 decembrie este data la care se va susține examenul de rezidențiat. Ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că a semnat ordinul pentru examenul de rezidenţiat.

Sorina Pintea a explicat că pentru anul acesta a fost aprobată, prin Hotărâre de Guvern, o cifră de școlarizare totală de 4710 de locuri:

‘Astăzi am semnat ordinul de ministru pentru rezidenţiat şi drept urmare examenul de rezidenţiat a intrat în linie dreaptă. (…) A apărut o nouă prevedere, astfel încât numărul de locuri să fie egal cu numărul absolvenţilor. Am aprobat o cifră de şcolarizare de 4.710. (…) Avem în România 3.401 absolvenţi de medicină generală, numărul locurilor scoase la rezidenţiat pe medicină generală este 3.990. Totalul de 4.710 include şi zona de medicină dentară şi farmacie. Diferenţa este foarte mare între numărul absolvenţilor şi numărul locurilor la medicină dentară şi farmacie. Logica este foarte clară. Numărul posturilor pentru farmacişti în spitale este limitat. Absolventul de farmacie se adresează inclusiv zonei private. La fel, medicul dentist. (…) Această cifră – 4.710 – va fi suplimentată dacă la examenul de rezidenţiat se va obţine o medie corespunzătoare intrării în rezidenţiat’, a afirmat Pintea.

Ieri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.