Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 1 noiembrie

CINEMA

* Săptămâna filmului rus în România are şi astăzi în program două proiecţii la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:30, comedia „Supravieţuire în condiţii dificile”, regizată de Evgheni Torres, despre ce sunt în stare să facă nişte jurnalişti în căutarea unui subiect fierbinte;

– de la ora 19:00, drama „Echipajul”, regizată în 2016 de Nikolai Lebedev, ce spune povestea unui tânăr pilot talentat care nu recunoaşte autoritatea, preferând să acţioneze în conformitate cu un cod personal al onoarei motiv pentru care este expulzat din aviaţia militară şi apoi, în mod cu totul miraculos salvează un zbor civil împreună cu ceilalţi membrii ai echipajului.

* Festivalul de Film Polonez CinePOLSKA vă propune, de la ora 18:30, la Cinema Elvira Popescu, drama „Słodki koniec dnia / Dolce fine giornata”, realizată de Jacek Borcuch, în care legendara actriţă Krystyna Janda, una dintre preferatele lui Andrzej Wajda, interpretează pe Maria Linde, de religie iudaică şi câştigătoare a Premiului Nobel, a cărei viaţă liniştită într-un cătun din Italia precum şi relaţia cu soţul şi fiica ei încep să sufere pe măsură ce ea se împrieteneşte cu un tânăr imigrant, Nazeer. Când un atac terorist devastator are loc în Roma, Maria îşi împărtăşeşte poziţia controversată despre tragicul eveniment într-un discurs plin de pasiune, ce va isca o dezbatere în satul ei şi în întreaga Europă. Este momentul când eroina va începe să fie martora unui bizar şir de consecinţe.

* Tot la Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:00 are loc o proiecţie în avanpremieră cu thriller-ul comic şi dramatic „Parazit”, câştigător al premiului Palme d’Or de anul acesta la Cannes, realizat de coreeanul Bong Joon-Ho despre două familii şi două lumi total opuse ale căror întâlniri duc la situaţii incontrolabile.

 

MUZICĂ

* Radio România împlineşte 91 de ani, iar aniversarea difuzării (în 1928) a primei emisiuni a serviciului public de radio este marcată, ca în fiecare an, şi de un concert-eveniment susţinut de Orchestra Naţionala Radio, înfiinţată de dirijorul Mihail Jora în anul inaugurării instituţiei. De la 19.00, puteţi asculta la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu: „Ringul” de Filip Lazăr, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov – solist Horia Mihail şi Simfonia nr. 3 – numită şi „cu orgă” de Camille Saint-Saëns.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, al doilea concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Emil Tabakov, având în program: Concertul în la pentru pian şi orchestră de Robert Schumann – solist – Andrei Licareţ şi Simfonia fantastică de Hector Berlioz.

* Iubitorii de folk şi rock din Capitală au din nou prilejul de a se bucura, astăzi şi mâine, de atmosfera şi muzica folk de cea mai bună calitate în cadrul Galei Folk You! Florian Pittiş, ajunsă la cea de-a IX-a ediţie, organizată în Piaţa George Enescu de Primăria Capitalei, prin ArCuB în parteneriat cu Asociaţia On Air – Event Management şi Mişcarea de Rezistenţă. Concertele încep azi de la ora 17:00 şi sunt date, pe rând, de: Adrian Sărmăşan, Folk Frate!, trupa Spam, Dinu Olăraşu, CnM, Cooperativa 9, Mircea Baniciu & Band şi Alex Calancea Band. Mai multe detalii, inclusiv programul de mâine, puteţi găsi aici.

* De la ora 19:00, la Sala Palatului începe Cenaclul Flacăra Adrian Păunescu – Simfonic, o ediţie specială a deja tradiţionalului eveniment de muzică, poezie şi dialog anual din luna noiembrie, dedicat ţării, iubirii, părinţilor, dreptăţii, libertăţii, cu cântece noi, abordare nouă, alături de ce este fundamental şi tradiţional pentru Cenaclul Flacăra. Alături de Andrei Păunescu, care a împlinit 50 de ani de viaţă şi 40 de ani de la debutul pe scena Cenaclului Flacăra, urcă pe scenă clasici în viaţă ai muzicii româneşti şi artişti foarte tineri, precum şi Orchestra Metropolitană Bucureşti, condusă de dirijorul Daniel Jinga.

* De la ora 19:30, în Quantic Club începe o nouă ediţie a „Serii beţivilor”, Cover Night şi un jam sesion cu Adrian Tănase şi invitaţii săi.

* RoadKillSoda revine în Expirat – Halele Carol cu un concert, în deschiderea căruia, de la ora 20:00 cântă trupa Godsleep din Grecia.

* Tot de la ora 20:00, Alina Ciolcă & Band (Adrian Chepa – percuţie, bass şi Bogdan Bîngă – chitară electrică, chitară slide) interpretează sonorităţi post-arhaice din Mississippi până la Dunărea vlahă, în Green Hours.

* Control Club are două propuneri pentru deseară: „Hip Hop, la feminin” cu Ilinca, Bianca, Gabi şi Ioana, de la ora 22:00 în Front Control, iar de la ora 23:00, în Sala Berlin evoluează Archie Fairhurst, alias Romare, şi ODOTTE.

* Înainte de miezul nopţii, pe scena din Berăria H va fi invocată prezenţa regelui dispărut al muzicii pop de către italienii de la The Jackson Clan care susţin, de la ora 22:30, concertul tribut exploziv şi terifiant de real intitulat Michael Jackson – Thriller – Halloween Special.

* Tot de la ora 22:30, trupa Masterpiece susţine un concert tribut Metallica în Hard Rock Café.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.