Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 31 octombrie

CINEMA

* Săptămâna filmului rus în România are în astăzi în program două proiecţii la Cinemateca Eforie:

– de la ora 16:30, drama de război „Frontiera balcanică” în regia lui Andrei Volghin, a cărei acţiune se petrece în 1999, înaintea izbucnirii războiului care a desfiinţat Iugoslavia, când echipa specială din Rusia primeşte ordin să preia controlul asupra aerodromului lui Stalin din Kosovo şi să îl reţină până vor veni întăriri;

– de la ora 19:00, filmul SF „Proiectul”, bazat pe romanul omonim al lui Sergei Lukianenko, despre tânărul moscovit Kiril, un talentat game designer care realizează că niciunul din cunoscuţii săi şi cei pe care el îi iubea nu îşi mai aminteşte de el, după ce a fost ales pentru misiunea secretă de a fi grănicer între mai multe lumi paralele.

* Festivalul de Film Polonez CinePOLSKA vă propune, de la ora 20:00, la Cinema Elvira Popescu, drama „Zabawa zabawa / Joaca cu viaţa”, regizată de Kinga Dębska, ce spune poveştile a trei femei care se luptă cu dependenţa de alcool.

* La Cinema Union, de la ora 20:00 are loc proiecţia de gală cu noul documentar al regizorului Şerban Georgescu „Jurnalul familiei-escu”, ce porneşte de la premisa că Centenarul României reprezintă, mai presus de orice, povestea milioanelor de români care, prin forţa istoriei, au ajuns să locuiască între aceste graniţe şi să împartă şi bune şi rele, fix aşa cum stau lucrurile într-o mare familie. Proiecţia este urmată de un dialog al realizatorilor cu publicul.

* La Cinemateca Eforie în noaptea aceasta se desfăşoară Halloween Classic Horror Marathon, ce cuprinde proiecţia a patru filme:

– de la ora 21:00, „Repulsion / Repulsie”, horror – thriller realizat în 1965 în Marea Britanie de Roman Polanski, care şi joacă în film alături de Catherine Deneuve în rolul frumoasei Carole, care, rămasă singură în urma plecării surorii sale în vacanţă, nu va reuşi să îşi tempereze imaginaţia şi va intra într-un univers pervers generat de propria-i minte;

– de la ora 23:00, „The Fearless Vampire Killers / Balul Vampirilor” horror realizat în 1967 tot în Marea Britanie de acelaşi Roman Polanski, care joacă şi aici, însă alături de Jack MacGowran, care interpretează pe profesorul bătrân şi scrântit Abronsius, ce studiază folclorul Transilvaniei într-un castel bântuit de un vampir care a răpit-o pe frumoasa fiică a unui hangiu;

– de la ora 1:00, „The Boston Strangler / Strangulatorul din Boston”, thriller bazat pe fapte reale regizat în 1968 de Richard Fleischer, ce prezintă seria de crime comise în Boston, la începutul anilor 1960, de o persoană care îşi strangulează victimele, având în distribuţie pe Tony Curtis, Henry Fonda, George Kennedy;

– de la ora 3:00, „Theatre of Blood / Teatrul însângerat”, comedie – horror britanică regizată în 1973 de Douglas Hickox, cu: Vincent Price, Diana Rigg, Ian Hendry, Harry Andrews.

 

MUZICĂ

* „Coruri celebre din opere” se intitulează concertul susţinut de Corul Academic Radio, sub bagheta dirijorului său, Ciprian Ţuţu, de la ora 19:00, la Sala Radio. Programul cuprinde cele mai cunoscute partituri corale din „Nabucco”, „Aida” şi „La Traviata” de Verdi; „Tosca” şi „Turandot” de Puccini; „Cneazul Igor” de Borodin; „Don Pasquale” şi „Lucia di Lammemoor” de Donizetti; „Lohengrin” de Wagner; „Faust” de Gounod.

* Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00, la Ateneul Român, primul concert al săptămânii, sub bagheta dirijorului Emil Tabakov, având în program: Concertul în la pentru pian şi orchestră de Robert Schumann – solist – Andrei Licareţ şi Simfonia fantastică de Hector Berlioz.

* La 30 de ani de la plecarea Mihaelei Runceanu, Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti vă invită, de la ora 19:00, la concertul „Pentru voi, muguri noi”. Cântă: Stela Enache, Silvia Dumitrescu, Natalia Moise, Lucia Matei, Carmen Anton, Cătălin Magdalinis, Alexandra Canareica, Camelia Florescu, Aurel Moga, Florin Apostol, Carmen Trandafir, Iustin Gondoş, Marian Stere, Ioana Sandu, Andreea Lupaşcu şi Bebe Astur.

* Tot de la ora 19:00, la Sala Palatului începe încă o reprezentaţie cu musical-ul „Mamma mia!”, dată de: Loredana, Bianca Purcărea, Horia Brenciu, Ernest Fazekas, Anca Ţurcaşiu, Ecaterina Ladin, Silviu Mircescu, Cristina Danu, Bianca Patrichi, Vladimir Palamarciuc, Marius Moldovan şi Daniel Jinga.

* „Blestemat să fii de stele” este titlul concertului susţinut de Corina Sîrghi şi taraful Jean Americanu, de la ora 20:00, în Green Hours.

* Trupa Pinholes dă concert în Expirat – Halele Carol, de pe la ora 21:30.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.