Alexandru Burghiu (RADET): Din 15 noiembrie nu vor mai fi probleme cu agentul termic în Aviației!

Sursa foto: Alina Neagu

Administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, dezminte informațiile care circulă în media, informații potrivit cărora, din cauza unor lucrări întârziate la rețeaua de termoficare, anumite zone din București ar fi rămas fără căldură.

„În momentul de față, nu există lucrări întârziate. Marea problemă pe care o avem acum este cu zona Cartierului Aviației, cartier care este alimentat, acum, din CET Sud. Există o lucrare pe Iancu de Hunedoara, lucrare de care depindem pentru a putea furniza agent termic în condiții normale, în acest cartier. Această lucrare era planificată a se finaliza mai devreme, undeva la 30 octombrie, însă, în timpul execuției, s-a constatat că trebuie schimbată o cantitate mai mare de țeavă decât estimasem inițial”, a declarat Burghiu pentru București FM.

Șeful de la RADET a explicat că nu poți ști exact câtă conductă trebuie înlocuită înainte de a începe execuția lucrărilor. De aceea, lucrarea se va finaliza pe 15 noiembrie, dată de la care alimentarea Cartierului Aviației se va face din CET Grozăvești, care este mai aproape, a declarat Burghiu.

„Nu există o problemă permanentă. Sunt orele de consum maxim în care agentul termic și apa caldă nu mai ajung în apartamente”, a spus administratorul special al RADET.

Problemele cu apa caldă la orele de consum de vârf ale locuitorilor Cartierului Aviației sunt cauzate de dezechilibrarea sistemului de termoficare. Inițial, cartierul era alimentat de la Electrocentrala (CET) Pipera. Numai că acest CET a fost închis.

Așa se face că, pe timpul verii, oamenii din Aviației primesc apă caldă tocmai de la CET Sud, aflat în cealaltă parte a orașului. Desigur, pierderea de căldură este imensă, când plimbi apa dintr-un capăt în celălalt al Bucureștiului și orice avarie apărută pe acest traseu foarte lung duce la întreruperea apei calde în cartier, mi-a explicat inginerul Adrian Untea, pe care l-am găsit la lucrarea de pe Nicolae Caramfil.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.