Alimentație Rațională pentru Sănătate la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din București

Joi, 5 Decembrie, la Colegiul Tehnic Mihai Bravu din Capitala, are loc cea de a 5-a editie a simpozionului regional Alimentatie rationala pentru sanatate organizat de Arta Gustului.

Tema din aceasta editie va fi “Traditii de Crăciun habsburgice”. Aceasta tema va fi aplicata atat pentru competitia din cadrul evenimentului, proba preparatului pregatit acasa si proba scrisa care va fi inscrisa pana pe data de 1 Decembrie si jurizata inainte de simpozion. In cadrul celor doua competitii practice, regula cea mai importanta este utilizarea de produse sanatoase!

Editia 5-a va fi impartita in 3 paneluri, dupa cum urmeaza:

  • Panel 1 – Orele 10.00 – Deschidere oficiala; mic dejun; panel tehnic si demonstratii culinare cu invitatii speciali
  • Panel 2 – Orele 11.00 – Workshop special pentru cadrele didactice (o alta sala). Educatie alimentara si siguranta alimentelor consumate de catre elevi in scoala si acasa. Importanta influentei dascalului.
  • Panel 3 – Orele 13.00 – Competitia pe echipe. Vor participa toti elevii si liceele inscrise prin formular.

Ca la fiecare editie, premiantii vor primi diplome acreditate si cadouri oferite de catre partenerii evenimentului.

Educatia alimentară pune bazele unui corect regim dietetic, atât de indispensabil organismului si mentinerii starii de sanatate. O alimentatie corecta este primul pas catre o viata lunga si sanatoasa.
Datorita multitudinilor de probleme legate de sanatatea copiilor si adolescentilor din Romania care in mare parte au o alimentatie neadecvata cresterii si dezvoltarii in armonie, am creat acest simpozion eveniment, in speranta de a educa cat mai multi tineri din liceele bucurestene si nu numai, au declarat organizatorii.

Prima editie a avut loc pe data de 7 Decembrie 2017, in Aula Magna a Colegiului Tehnic Mihai Bravu, cu o prezenta de cca 200 elevi, cadre didactice si inspectori scolari. Datorita succesului inregistrat, s-a continuat cu cea de a doua editie care s-a desfasurat in cadrul Food Revolution Day si intre timp evenimentul s-a mutat in Sala de Sport a colegiului  Mihai Bravu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.