RADET începe să furnizeze căldură!

Sursa foto: Alina Neagu

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că RADET este pregătită și va începe, din această noapte, să furnizeze căldură pentru cetățeni.

„Încă de la începutul săptămânii, RADET a început probele, astfel încât putem începe furnizarea agentului termic fără probleme”, a declarat Firea la comandamentul de la Primăria Capitalei.

În ultimii trei ani, au fost făcute investiții fără precedent în rețeaua de termoficare, un sistem cu o vechime de 50-60 de ani, în care nu s-au mai făcut investiții de 20 de ani.

„Am fost întotdeauna la zi cu plata subvenției la căldură, astfel încât bucureștenii nu au de ce să se teamă că nu vor avea căldură în această iarnă”, a subliniat primarul general al Capitalei Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a mai explicat că, până acum, nu au fost îndeplinite condițiile legale pentru a începe furnizarea de agent termic.

Administratorul special al RADET, Alexandru Burghiu, a declarat, la comandamentul de la Primăria Capitalei, că, începând de duminică seara, de la ora 23:00, a început încărcarea sistemului de termoficare. Se face o încărcare graduală. În momentul de față, sunt încărcate 97% dintre punctele termice, iar restul punctelor termice vor fi încărcate până la orele 24:00, a spus șeful de la RADET.

După 10 ani, RADET a efectuat, începând din această primăvară, lucrări de reparații și investiții, atât cu forțe proprii, cât și prin contracte cu terții.

Au fost executate lucrări pe următoarele artere: Bd. Theodor Pallady, străzile Moinești, Ion Berindei, Răzoare, Păcii, Șos. Virtuții și Șos. Pantelimon, Lizeanu, str. Matei Basarab, Câmpia Libertății și str. Lujerului.

În prezent, se desfășoară lucrări în zonele Nae Caranfil, Iancu de Hunedoara, Ion Mihalache, str. Fizicienilor și Unirii.

Vor începe lucrările și în sectorul 2, în zonele Pantelimon și str. Hățișului, în sectorul 3, în Sălăjan și Vitan, în sectorul 4, în zona Reșița – Berceni, în sectorul 5, în zona Cotroceni, și în sectorul 6, în zona străzilor Apusului și Părăluțelor.

Lucrările care vor începe în perioada următoare nu vor afecta furnizarea agentului termic către cetățeni, a promis Burghiu.

”În premieră, în ultimii 10 ani, am înlocuit 90 de vane din necesarul de 200. Până la finele anului, vom mai înlocui 10 vane, iar anul viitor vom mai înlocui și restul de vane.
Am schimbat 50 de compensatori din necesarul de 100”, a mai spus șeful de la RADET.

Alexandru Burghiu a precizat că și-a asumat schimbarea a 20 de kilometri de țeavă, până la finalul acestui sezon rece. ”Aceasta reprezintă o cantitate record, dacă se compară cu cei 50 de kilometri pe an, realizați la construcția sistemului de termoficare”, a mai subliniat șeful de la RADET.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.