Adelin Petrișor: ”În momentul în care vom avea redacții care vor lucra doar pentru online, vom vedea audiențe foarte importante acolo”

Adelin Petrișor (reporter special TVR) și Stela Popa (prezentatoarea principalului Jurnal TVR 2 – ora 19.00), au spus „Bună dimineața!” matinalilor Marius și Alex în #BeFm #DeDimineata, povestind despre fake news și jurnalism – în toate formele lui.

”Eu am început în radio, în copilărie, la radio Media Buzău. Eram DJ”, spune Adelin. Și Stela a lucrat în radio, la Radio Chișinău.”

Despre fake news, Adelin explică: ”Cu cât știi mai mult, cu atât eviți fake news-urile. Dacă ești credul și zici că îți iei știrile de pe Facebook, e vina ta. Dacă, însă, le iei din surse sigure, e altceva. Cu cât sunt mai instruiți și pregătiți, oamenii pică mai greu în capcanele întinse de oamenii care vor să îi manipuleze.”

”Când citești un titlu îți dai seama”, punctează Stela Popa. ”La Chișinău, în bucătărie aveam TV-ul moscovit, iar în cealaltă cameră TV-ul românesc. La ruși totul era o poezie, iar în partea cealaltă parcă era sfârșitul  lumii. Din păcate, cei de peste Prut înghit poveștile astea. Îmi pare rău că televiziunea românească nu e prezentă dincolo, ca să se vadă diferența”, povestește știrista TVR 2.

Dacă vrei să afli cum explică Adelin Petrișor de ce au scăzut anumite televiziuni ștafeta și care e motivația pentru click bite, unde spune el că se dobândește cultura, care este primul lucru pe care îl face Stela când merge într-o vizită, ce cred cei doi despre social media și jurnalism, vezi VIDEO!

”Eu înțeleg că foarte mulți oameni nu se uită la TV. Aș vrea să văd mai mulți bani pe online. Și cred că în câțiva ani televiziunea va fi un fel de Netflix.” Mai mult, Adelin Petrișor crede că în online lași urme adânci. ”În momentul în care vom avea redacții care vor lucra doar pentru online, vom vedea audiențe foarte importante acolo. Foarte mulți au rămas captivi în TV pentru că nu au bani de un teatru sau de un cinema. Sunt oameni care au un background cultural mai subțirel. Dacă în anii 1990 cineva ar fi vrut să dea un restart României, trebuia să înceapă cu educația.”

Stela Popa punctează: ”Tu, ca jurnalist trebuie să fii informat. Pentru că dacă nu ești atent, tu promovezi fake news-ul. Noțiunea de câine de pază al societății trebuie să rămână valabilă când vorbim de jurnaliști!”

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.