VIDEO: Ilie Dobre, invitat la De 10 X România!

Ilie Dobre: „Am 10 Recorduri Mondiale, toate recunoscute de World Records Academy, cea mai mare și mai prestigioasă organizație din lume care certifică recordurile mondiale. Mă simt mândru, nu pentru mine, ci pentru instituția radioului.”

La 1 noiembrie se împlinesc 91 de ani de la inaugurarea postului național de radio în România.

În această zi a anului 1928, la ora 17:00, era difuzată în eter prima emisiune a Societății de Difuziune Radiotelefonică din România, cu anunțul: „Alo, alo, aici Radio București”.

Cu ocazia aniversării, comentatorul radio și scriitorul, Ilie Dobre, a fost invitat în emisiunea de 10 X România, pe data de 25 octombrie 2019.

Pe lângă cele 10 Recorduri Mondiale, jurnalistul radio a câștigat titlul „Omul anului în Media” și a fost inclus în „Hall of Fame”. Pentru că a scris 47 de cărți, a stabilit un alt record mondial, fiind comentatorul de radio cu cele mai multe cărți publicate din lume.

În prezent, Ilie Dobre este la pensie și recunoaște că a scăpat „de acel stres teribil”.

„Eu am pus foarte multă pasiune și am stat enorm, ore în șir peste program. La mine, programul nu a contat în radio, dar mă bucur fiindcă instituția radioului este în sufletul meu, așa cum cred că este în sufletul tuturor.”

Ilie Dobre și-a amintit în timpul emisiunii de 10 X România care a fost proba pe care a susținut-o în anul 1983, atunci când au fost organizate concursurile de angajare la Radio România Tineret.

„Era foarte dificil să ajungi la radio (…) Au venit cei mai tari, din tot Bucureștiul. Eu am încercat să vin cu o probă, dar nu am reușit pentru că era o mare aglomerație și am transmis un meci imaginar, finala Campionatului Mondial din Brazilia, din anii 70, între Brazilia și Italia. În momentul în care m-am dus la microfon, am comentat și toată lumea a făcut liniște și atunci am izbutit.”

Emisiunea de 10 X România a fost realizată de București FM și Radio Timișoara și a fost transmisă în toată rețeaua Studiourilor Regionale Radio România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.