Cu degetul spre pompieri, azi! Maine, gasim alt vinovat!

Popor cu drepturi, cautam oameni buni la toate!

Si, cand acestia apar, nu contează de unde si nu contează ce latura a societatii ar putea salva, ne dăm seama ca in inerția si plafonarea noastra suntem, brusc, mai buni, mai pricepuți si mai capabili ca ei.

Si stam pe margine si comentam si analizam, cum ca am fi putut face noi mai bine.

Iar la prima “fisura” produsa din cauza materialului achizitionat de noi, gasim si “tapul ispasitor”, vinovatul de serviciu”: omul bun la toate!

“Istoria se repetă în fiecare an! În ultimele zile, salvatorii au fost supuși unei presiuni publice uriașe! De ce? Pentru că se contesta public modul lor de intervenție la incendiul din 30 octombrie 2015 și sunt acuzați pe nedrept de ascunderea unor probe. Să nu uităm eforturile pe care le-au depus și le depun zilnic pompierii, precum și miile de vieți salvate în fiecare an. Și ei sunt oameni! Îi vedeți la incendii, inundații, cazuri de prim ajutor, accidente, absolut în toate situațiile în care sunt solicitați. Credeți că ei merită asta?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi colegi,

Să vă purtați cu demnitate haina militară, să plecați în misiuni cu același curaj și determinare ca și până acum, să rămâneți o familie și să vă respectați nobilul scop in salvarea de vieți!

Rămâneți fideli crezului vostru și fiți aproape de oamenii care au nevoie de voi!”

 

 

 

 

 

 

IGSU

“În spatele oricărei sirene aducătoare de speranță, se ascund oameni. Persoane pe care nu le cunoști și pe care cu siguranță nu dorești să le întâlnești în mod obișnuit din simplul fapt că acest contact ar prefigura imposibilitatea ta de a te putea ajuta singur, deseori aflat în situații deloc confortabile…și asta sperie.

Fără echipamentele de protecție, fără uniforme, dezbrăcați de reguli în afara orelor de program…sunt tot ei, salvatorii, oamenii pe care viața i-a îndrumat să iubească oamenii necondiționat. Sunt deținători ai focului sacru. Cine? Ei…colegii pompieri, pompierii SMURD, colegii de la serviciile de ambulanță, medicii, asistenții, piloții, salvamontiștii. Prin forța ochilor lor plini de iubire pot resuscita funcțiile vitale ale oamenilor pe care îi îngrijesc necondiționat.

Dar în spatele acestei iubiri necondiționate oferite nouă, tuturor se instalează și frica. Frica de a nu mai fi iubiți, apreciați, de a nu mai simți căldura omului pe care au vegheat-o tocmai în ideea de a nu se stinge.

De aceea noi vă cerem să aveți în continuare încredere în noi, așa cum știm că ați avut-o mereu. Vă cerem să repectați haina militară a pompierilor și să iubiți așa cum ați iubit mereu Roșul plin de pasiune al salvatorilor din cadrul situațiilor de urgență. Nimeni nu merită să fie supus unei asemenea presiuni, această încărcătură din ultimele zile care a alimentat și a stârnit tot felul de emoții, dintre care cele mai negative.

Noi suntem oamenii cei mai apropiați de dumneavoastră! Mereu…pentru ca alții să trăiască!”

DSU

Având în vedere interviul difuzat de o televiziune centrală, în care sunt expuse părerile unui „expert” din Italia în gestionarea situațiilor de urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face următoarele precizări:

„În urma solicitării unui punct de vedere omologilor noștri din Italia, mai exact Protecției Civile din acest stat (instituție care funcționează în subordinea prim ministrului) ni s-a comunicat faptul că persoana din materialul respectiv nu lucrează pentru departamentul de protecție civilă din Italia, iar poziția acestei persoane nu reprezintă poziția autorității naționale.

De asemenea, Departamentul de Protecție Civilă din Italia a menționat în răspunsul înaintat instituției noastre că „are deplină încredere în munca serviciilor de urgență din România” în ceea ce privește gestionarea situațiilor de urgență.”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.