Vinieta „Oxigen” ar putea fi aprobată astăzi de către consilierii municipali!

Peste 100 de proiecte de hotărâre se află, astăzi, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Unul dintre cele mai importate proiecte se referă la introducerea Vinietei Oxigen începând cu 1 ianuarie 2020, prin care toate mașinile sub Euro 5 vor plăti o taxă de acces în oraș.

Mașinile Euro 3 și 4 vor plăti Vinieta pentru a avea acces în zona centrală, iar cele sub norma de poluare Euro 3 nu vor avea acces în zona centrală, iar pentru a circula pe restul arterelor din București vor trebui să plătească această Vinieta-Oxigen.

Tarifele pentru plata vinietei sunt cuprinse între 500 și 1900 de lei pe an în funcție de norma de poluare dar se pot achita și pentru o perioadă mai mică de 1 zi, 1 lună sau 6 luni.

De asemenea, Primăria Capitalei solicită Guvernului României mai multe terenuri pentru a continua investițiile în Prelungirea Ghencea-Domnești și etapa a II-a a Penetrației Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu până la intersecția Calea Vitan Bârzești.

CGMB mai solicită Guvernului României să preia în administrare de la ROMSILVA, 50 de hectare din Pădurea Băneasa, suprafață de teren aflată între străzile Padina, Vadul Moldovei și Aleea Privighetorilor în scopul reamenajării ca parc.

Primarul general Gabriela Firea le mai propune consilierilor municipali să aprobe contractarea unui împrumut în valoare de 140 de milioane de lei cu o perioadă de maturitate de până la 15 ani.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.