Mâine începe pelerinajul dedicat Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor

foto: arhiva

Pelerinaj în centrul Capitalei! De mâine până luni, se vor organiza procesiuni religioase, de Sf. Dimitrie cel Nou.

Mâine începând cu ora 12.00, credincioșii vor merge pe Str. Patriarhiei – 11 Iunie – Bd. Regina Maria – Aleea Dealul Mitropoliei. O altă procesiune va avea loc de la Biserica Sf. Spiridon cel Nou pe Calea Şerban Vodă – Str.Bibescu Vodă pana la Dealul Mitropoliei.

Traficul rutier se va închide între orele 12.00 -13.30. În plus, dimineața staționarea mașinilor pe Dealul Mitropoliei va fi complet interzisă. De asemenea, seara de la ora 20.00, se va interzice staţionarea autovehiculelor pe B-dul Regina Maria şi Str. 11 Iunie, pe trotuar.

Voluntarii Crucii Roșii vor acorda asistență pelerinilor care vor veni la Patriarhie. Pe Dealul Mitropoliei va fi amplasat un cort dotat cu paturi, saci de dormit, mese, scaune și truse de prim ajutor.

Peste 100 de voluntari și angajați vor asigura asistența permanentă pe toată durata pelerinajului. Vor distribui apă și ceai cald.

Crucea Roşie Română sfătuieşte zecile de mii de credincioşi care vor veni în pelerinaj la moaștele Sf. Dimitrie în perioada 25 – 28 octombrie să evite situaţiile ce pot deveni periculoase pentru sănătatea lor, să se alimenteze și hidrateze suficient, iar dacă urmează un tratament să aibă la îndemână medicamentele prescrise. De asemenea, pe timpul nopții, din cauza temperaturilor scăzute, pelerinii sunt rugaţi să se îmbrace corespunzător.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.