Ardeiul iute ar putea ajuta la combaterea cancerului pulmonar

Foto: Gundula Vogel / Pixabay

Capsaicina, acel compus care se regăseşte în ardeiul iute şi care îi dă de fapt gustul specific, reduce procesul de metastază, creșterea progresivă a mărimii tumorii și extinderea tumorii, în organism, arată un studiu recent, realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Marshall din Statele Unite, titrează „Food.News”.

În urma testelor efectuate pe celule umane, s-a stabilit că substanța respectivă împiedică răspândirea tumorilor. Rezultatul s-a confirmat și în studiile cu șoareci care au consumat capsaicină. Capsaicina inhibă activitatea albuminei Src, care controlează dezvoltarea celulelor canceroase.

Cercetătorii de la Universitatea Marshall din Statele Unite au descoperit că capsaicina blochează activarea albuminei Src, responsabilă de moartea celulelor şi contribuie la reducerea metastazei în organism, în cazul cancerului pulmonar.

Capsaicina are şi o serie de reacţii adverse, cum ar fi unele disfuncţii ale tractului digestiv şi spasmele stomacale, menţionează oamenii de ştiinţă. În momentul de faţă, specialiştii încearcă să stabilească dacă capsaicina poate fi folosită ca substanţă de bază în producerea unor noi preparate folosite în tratarea cancerului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.