Florin Piersic jr, Diana Cavallioti, Ioana Calotă și Dani Popescu – premiați la Gala „Fest(in) pe Bulevard”

Sursa foto: Teatrul Nottara

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Fest(in) pe Bulevard” a ajuns la final, evenimentul s-a încheiat duminică cu Gala de premiere.

Favoritul juriului, din secțiunea competitivă, a fost spectacolul Teatrului Mic, „Legături primejdioase” de Christopher Hampton, în regia lui Cristi Juncu.  A câştigat premiul pentru Cel mai bun spectacol, dar și trei premii de interpretare. Florin Piersic jr şi Diana Cavallioti au fost desemnațit  Cel mai bun actor în rol principal (Valmont) şi, respectiv, Cea mai bună actriţă în rol principal (Madame Merteuil). Iar premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar i-a fost acordat Anei Bianca Popescu pentru rolul Doamna de Volandes din acest spectacol, dar şi  pentru Fionela din spectacolul „Our Ladies of Perpetual Succour” („Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”) de Lee Hall, regia şi coregrafia Răzvan Mazilu, producţie a Teatrului Excelsior din Bucureşti.

„A fost un festival minunat cu spectacole excelente. (…) Vă mărturisesc că tuturor membrilor juriului le-a plăcut acest spectacol bijuterie realizat de Cristi Juncu împreună cu echipa lui de la Teatrul Mic şi vă mărturisim că ar fi meritat fiecare dintre ei un premiu”, a spus Emil Boroghină, preşedintele juriului.

Tot pentru secțiunea competitivă, ”Criza feminității”, juriul a acordat două premii spectacolului „Yonkers” de Neil Simon, coproducţie a Teatrului Nottara cu Unteatru. Distincţia pentru Cel mai bun regizor i-a fost înmânată Andreei Vulpe, iar Alex Popa a fost desemnat Cel mai bun actor într-un rol secundar pentru interpretarea personajului Yay .

Premiul pentru scenografie a fost oferit Ramonei Ţopescu şi lui Dragoş Trăistaru pentru spectacolul „Our Ladies of Perpetual Succour” („Fecioarele noastre grabnic ajutătoare”), regia şi coregrafia Răzvan Mazilu, producție a Teatrului Excelsior.

Premiul special al juriului a fost decernat pentru spectacolul „Girls Boys Love Cash” (Fetelor şi băieţilor le plac banii gheaţă”) regia Christian Muller, producţie a Citizen.KANE.Kollektiv, în colaborare cu Junges Ensemble, Stuttgart, Germania.

Juriul a fost format din: Emil Boroghină (actor, directorul fondator al Festivalului Internaţional Shakespeare din Craiova, preşedintele Fundaţiei Shakespeare), Doina Modola (critic de teatru), Irina Ionescu (teatrolog), Oltiţa Cîntec (critic de teatru) şi Claudiu Groza (critic de teatru).

Pentru secţiunea „Bulevardul Comediei”, juriul a fost alcătuit, ca de fiecare dată, din spectatori. Cei trei  jurați au acordat distincţia pentru Cel mai bun spectacol producției Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti,  „Bună seara, domnule Wilde!”, un musical de Eugen Mirea şi Henry Mălineanu, după „Ce înseamnă să fii onest?” de Oscar Wilde, regia Andrei Măjeri.

Actorii Ioana Calotă și Dani Popescu au primit premiile de interpretare pentru rolurile lor, Suzanne și Contele Almaviva, din spectacolul „Figaro” după Beaumarchais, regia şi traducerea Mihai Lungeanu, producţie a Teatrului Nottara.

Tot aseară au fost decernate și premii speciale.

Managerul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş, a acordat distincții clinicii MedLife „pentru implicarea în festival” și Complexului Multifuncţional Caraiman, primul centru medical care oferă servicii gratuite locuitorilor din sectorul 1, „pentru implicarea instituţiei în susţinerea acestei ediţii a Festivalului Fest(in) pe Bulevard”.

La rândul său, Marinela Ţepuş a avut parte de o surpriză, a fost sărbătorită pentru cei 25 de ani de activitate în cadrul acestei instituţii. Colegii i-au oferit un buchet de flori şi un tort.

credit foto: Ciprian Duică

Actorul Alexandru Repan, care anul acesta a împlinit 50 de ani de scenă în Teatrul Nottara, a fost sărbătorit, în cadrul secţiunii „Vedeta de lângă tine”

Cu această ocazie, în foaierul Sălii „Horia Lovinescu”, a fost vernisată şi o expoziţie de fotografie Alexandru Repan care punctează momente reprezentative pentru cariera sa impresionantă în acest teatru. Expoziția rămâne deschisă până duminică.

Seara s-a încheiat cu un „Concert cu poveste”, oferit de actorii Teatrului Nottara: Dan Bordeianu, Ioana Calotă, Cristina Juncu, Răzvan Bănică și Alma Nicole Boiangiu (colaboratoare). Amfitrion a fost actorul Şerban Gomoi, iar regizorul, Alexandru Mâzgăreanu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.