Proiectul privind introducerea vinietei în București a fost modificat

Foto: Adriana Baciu

Proiectul privind introducerea vinietei în București a fost modificat. Astfel, mașinile sub Euro 5, indiferent de orașul unde sunt înmatriculate, trebuie să plătească o vinietă Oxigen pentru a putea circula în București.

Mai mult, cele sub Euro 3 nu mai au voie deloc în centrul orașului.

Conform documentului postat pe site-ul PMB, cel mai mult vor plăti posesorii de autoturisme non-euro, preţul vignetei în cazul acestora ajungând la 1900 lei pe an, iar cel mai puţin deţinătorii de maşini Euro 4, care vor plăti 500 lei pe an.

Vignetele se pot achiziţiona pentru o zi, o lună, şase luni sau un an. Pentru mașinile sub Euro 3, vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 și 4 – 5 lei pe zi.

Sumele încasate vor constitui venit la bugetul Municipiului Bucureşti şi vor fi folosite cu prioritate pentru lucrări, investiţii şi proiecte din domeniul protecţiei mediului şi al mobilităţii urbane, se arată în proiectul de hotărâre.

Șoferii care nu au vinieta corespunzătoare vor fi sancționați cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei. Aplicarea sancțiunilor va fi făcută atât de polițiști și polițiști locali, cât și de ”împuterniciți ai primarului general”.

Proiectul va fi discutat la următoarea ședința de Consiliu General, pe 24 octombrie. Dacă va fi aprobată, taxa ar urmă să fie aplicată de la 1 ianuarie 2020.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.