Astăzi începe FNT 2019

Timp de 10  zile, publicul bucureștean va avea parte de o călătorie în lumea teatrului și în universul unor creatori remarcabili.

Marina Constantinescu, directorul FNT a vorbit în studoul BucureștiFM despre o parte dintre evenimentele importante pe care le aduce această ediție.

Deschiderea oficială a Festivalului Național de Teatru, ajuns la cea de-a 29-a ediție,  va avea loc în această seară, la ora 21:30, în Foaierul de Marmură al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, cu vernisajul expoziției Doina Levintza .

Dar prima zi de festival, începe mult mai devreme. La ora 17:30, este programat vernisajul expoziţiei de grafică semnată de regizorul Cristian Pepino, intitulată cum nu se poate mai sugestiv „Omul care trage sforile”. la Galeria de Artă Rotenberg-Uzunov (str. Constantin Esarcu, nr.3 – lângă Ateneul Român). Expoziția va fi deschisă pe întreaga durată a FNT.

Credit foto: Nathalie STERNALSKI

De la ora 20:00, pe scena Sălii Mari a TNB va fi  prezentat spectacolul „CE QUE LE JOUR DOIT À LA NUIT / WHAT THE DAY OWES TO THE NIGHT / CEEA CE ZIUA ÎI DATOREAZĂ NOPȚII”, creație coregrafică semnată de Hervé Koubi.

Premiera absolută a avut loc pe 31 ianuarie 2013, la Pavilion Noir d’Angelin Preljocaj – centru de excelență în arta dansului din Aix-en-Provence, Franța.

Tot astăzi vor fi prezentate 4 producții românești selectate de criticul de teatru Marina Constantinescu, în acestă ediție.

De la ora 18:00, poate fi văzut la TNB, la Sala Atelier, spectacolul regizat de Felix Alexa,”Class”, ce îi are în distribuție pe: Richard Bovnoczki, Gavril Pătru, Alexandra Sălceanu, Ciprian Nicula și Sandra Ducuță.

Credit foto: Florin Ghioca

La aceeași oră începe și ”Sam, sauintroducere în viața de familie”, spectacol în regia lui László Bocsárdi, coproducţie: Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe şi Universitatea de Arte din Târgu-Mureş.  Reprezentația este găzduită de Teatrul Odeon, la Sala Majestic.

Credit foto: Zsolt BARAB¦S

La ora 20:00 este programat spectacolul ”Republica Melania”, realizat de regizorul Gelu Colceag, pe un text de Irina Nechit, la Sala Studio a Teatrului Odeon, cu Rodica Mandache și Emanuel Varga.

Ultimul spectacol al serii este la Teatrul LUNI de la Green Hours, ”Această Sonia”, one woman show Letiția Vlădescu, text și regie: Lia Bugnar.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.