Protest la Garda de Mediu

Comunitatea Declic organizează, astăzi începând cu ora 12, în faţa sediului Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) din Bucureşti, acţiunea „Ducem gunoiul la Garda de Mediu”, cu scopul de a atrage atenţia asupra nerespectării legii de colectare separată a deşeurilor.

Participanții vor aduce la acțiune deșeurile reciclabile pe care nu au unde să le depoziteze. Prin acest mod, membrii comunităţii le solicită autorităţilor să-și îndeplinească atribuțiile de control și sancționare.

Membrii Declic precizează că au trimis peste o mie de sesizări prin intermediul site-ului reciclare.declic.ro şi au reclamat neregulile pe care le-au observat în legătură cu colectarea selectivă a deşeurilor acolo unde locuiesc. Aceştia adaugă faptul că, după mai mult de o lună de la trimiterea petiţiilor, majoritatea nu a primit răspunsuri, iar cei care au primit răspuns fie au fost redirecţionaţi către primării sau poliţia locală, fie nu le-a fost comunicat nimic concret.

De la 1 iulie, colectarea deșeurilor pe patru fracții ( plastic, sticlă, hârtie şi menajer) a devenit obligatorie.

Comunitatea Declic este formată, în prezent, din aproximativ 600.000 de membri activi, ce locuiesc atât în România, cât şi în Diaspora.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.