Anchetă disciplinară contra Turciei, deschisă de UEFA

UEFA va deschide o anchetă disciplinară contra Turciei cu privire la potentialele provocări politice după evenimentele de la partidele cu Albania si Franta.
Ministrul francez al sportului, Roxana Mărăcineanu a cerut forului fotbalistic european o sanctiune exemplară impotriva Turciei pentru manifestări contrare spiritului sportiv.

Jucătorii turci au sărbătorit golul egalizator din meciul cu Franța de luni cu un salut militar. Ei s-au aliniat la marginea terenului pe Stade de France și au salutat cu mâna la frunte în semn de sustinere a ofensivei soldaților turci împotriva fortelor kurde din Siria.

Imaginile nu au fost difuzate în direct la televiziune dar s-au propagat rapid pe retelele de socializare. Turcii făcuseră acelasi gest si la meciul precedent de vineri cu Albania.
Pe de altă parte ministerul turc al sportului a solicitat UEFA să dovedească discernământ în felul în care va trata cererile de sanctionare a echipei Turciei.

Ministrul turc al sportului, Mehmet Kasapoglu a arătat o fotografie in care atacantul francez Antoine Griezmann adresează un salut militar presedintelui Emmanuel Macron când jucătorii Frantei, campioni mondiali, au primit Legiunea de Onoare.
Cei care nu au spus nimic când Griezmann a făcut acest salut militar caută acum să găsească un sens diferit pentru magnificul salut efectuat de jucătorii nostri, a adăugat oficialul turc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.