15 octombrie – Ziua mondială a spălatului pe mâini!

Sursa foto: Andra Radu

Cum ne putem feri de cele mai multe boli ?… Spălându-ne pe mâini ! În fiecare an, pe 15 octombrie, marcăm la nivel mondial, Ziua mondială a spălatului pe mâini.

Pentru prima dată, Ziua mondială a spălatului pe mâini a fost marcată în 2008, an care a fost declarat de Naţiunile Unite – Anul Internaţional al Stării de Salubrizare.

Simplul act de spălare al mâinilor cu săpun poate reduce riscul de boli diareice la copii cu până la 47 la sută, potrivit Organizaţiei Mondială a Sănătăţii. Spălarea corectă a mâinilor cu săpun este printre cele mai eficiente şi ieftine metode de prevenire ale acestor boli.

Spălarea mâinilor are efecte pozitive nu doar asupra sănătăţii şi a nutriţiei, dar şi asupra educaţiei, economie şi a veniturilor proprii.

În fiecare an, Ziua mondială a spălatului pe mâini este sărbătorită prin evenimente, campanii şi programe de spălare a mâinilor organizate în şcoli, dar şi în cadrul comunităţilor din întreaga lume.

Peste 200 de milioane de persoane, din peste 100 de ţări, sunt implicate în acţiuni de informare cu privire la necesitatea spălării mâinilor, susţinute de instituţii guvernamentale şi internaţionale, organizaţii ale societăţilor civile, ONG-uri, companii private sau persoane fizice.

Şcolile sunt implicate în desfăşurarea de activităţi de promovare a igienei, în special în ţări din Africa şi Asia. Potrivit UNICEF, Ziua mondială a spălatului pe mâini reprezintă o ocazie bună pentru a promova igiena la nivel mondial în rândul copiilor, avându-se în vedere bolile de care suferă aceştia, precum cele diareice şi respiratorii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.