Amenzi mai mari pentru șoferi!

Sursa foto: Andra Radu

Astăzi au intrat în vigoare noile prevederi ale Codului Rutier.
Guvernul a decis să crească amenzile pentru şoferii care folosesc telefonul mobil la volan.
Sancțiunile în acest caz pot ajunge până la 1.160 de lei, adică 8 puncte de amendă şi 4 puncte de penalizare.

De asemenea, folosirea telefonului mobil concomitent cu încălcarea altei reguli de circulaţie va atrage suspendarea dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

”La data de 12 august 2019, Guvernul României a adoptat Ordonanţa nr. 11 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementări a fost interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducător, în timpul conducerii vehiculului aflat în mişcare”, a transmis Poliţa Română.

Chiar şi bicicliştii sau cei care folosesc trotinete, dacă sunt surprinşi cu telefonul în mână, pot fi sanctionaţi la fel ca în cazul şoferilor.

Modificările aduse Codului Rutier au venit ca urmare a mai multor accidente rutiere, în care şoferii vinovaţi au folosit telefoanele mobile în momentul producerii impactului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.