Noaptea Albă a Galeriilor, la București!

Sursa foto: Noaptea Albă a Galeriilor - NAG/facebook

Publicul bucureștean va putea descoperi, în această seară, 69 de muzee, galerii de artă, centre culturale străine, art hub-uri și spații alternative în cea de-a treisprezecea ediție a Nopții Albe a Galeriilor – NAG.

Proiectul special NAG Bucureşti „Outside Histories/Istorii pe din afară” va fi prezentat la Rezidenţa BRD Scena9 sub forma unei intervenţii permanente, realizate de artiștii Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan şi John Dot S.

Pentru prima oară, Noaptea Albă a Galeriilor va lăsa în urmă, în spaţiul cultural Rezidenţa BRD Scena9 din Bucureşti, o lucrare permanentă.

Vernisajul va avea loc vineri, de Noaptea Albă a Galeriilor, între orele 19,00 şi 3,00, prin finalizarea, într-o sesiune de live painting în prezenţa publicului, a acestei prime părţi din „Istorii pe din afară”.

Programul NAG oferă, ca în fiecare an, posibilitatea publicului de a descoperi cultura contemporană în toată diversitatea ei, de la arte vizuale la arte performative, muzică sau film, şi în toate formele de prezentare, de la expunerea muzeală la concepte curatoriale sau lucrări expuse direct în studiourile artiştilor.

Vizualul ediţiei cu numărul 13 a fost realizat de Răzvan Cornici.

În afara Capitalei, 87 de spaţii culturale din oraşele Alba Iulia, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Miercurea Ciuc, Petrila, Reşiţa, Sfîntu Gheorghe, Sibiu, Tîrgu Mureş şi Timişoara vor anima harta acestui eveniment dedicat culturii contemporane din România.

Programul detaliat pe oraşe, locaţii, artişti este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.