Moțiunea de cenzură a trecut!

Sursa foto: ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a picat! Moțiunea de cenzură a trecut cu 238 de voturi. Votul a fost secret, cu bile.

Au votat 244 de senatori și deputați. Pentru ca moțiunea să treacă au fost necesare 233 de voturi.

„464 total, numărul total prezent – 399, voturi exprimate – 245, anulate – 3, numărul total de voturi valabil exprimate – 242, din care voturi pentru adoptarea moţiunii de cenzură – 238, contra – 4, abţineri, zero. Ca urmare a faptului că din totalul de 464 de parlamentari au fost prezenţi 399, din care 238 au votat pentru, moţiunea de cenzură a întrunit majoritatea voturilor cerută de Constituţie pentru pentru adoptare”, a precizat secretarul Senatului, Marcel Vela, în plen.

„Având în vedere rezultatul voturilor exprimate de deputaţi şi senatori, Parlamentul României adoptă moţiunea de cenzură, retrage încrederea Guvernului României prin hotărârea Parlamentului nr. 1 pe 2018. Potrivit art 10 alin. 4, Guvernul al cărui mandat a încetat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice până la depunere jurământului de membrii noului Guvern”, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.