„Curatorii de minuni și drame” la București!

Sursa foto: Diana Matei

Săptămâna aceasta, pe 11 și 12 octombrie, 15 experți de marcă în domeniul muzeelor din 10 țări vin la București. Se întâlnesc în cadrul unor dezbateri, ateliere de lucru și prezentări sub egida „Museums Meet Museums”.

Specialiștii vor vorni despre o temă inedită: „Curatorii de minuni și drame”.

Muzeografi din Belgia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Franța, Germania, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Spania și România vor schimba păreri despre ultimele tendințe curatoriale din lumea muzeală internațională.

Însă vor atinge și un alt punct important: atragerea oamenilor în muzee. De aici ideea unui altfel de viitor pentru astfel de instituții.

Unul dintre cele mai așteptate workshop-uri ale întâlnirii va fi „Sound & Vision – immersive exhibitions at the V&A”, unde specialiști de la Departamentul de Teatru și Spectacole – Victoria and Albert Museum, vin cu istorii despre fascinantele expoziții dedicate lui David Bowie sau fenomenului Pink Floyd.

Pe lângă marile muzee europene, vor sosi la București și două muzee de nișă, dar foarte premiate în ultimii trei ani pentru inovația adusă în zona curatorială. Unul dintre ele este Childhood War Museum din Sarajevo. Este singurul muzeu din lume concentrat exclusiv pe experiența copilăriei afectate de război.

Nu în ultimul rând, unul din atelierele seminarului este dedicat unui apreciat model curatorial autohton, cel al Studioului de Arhitectură Zeppelin.

București FM este partener media al evenimentul.

Dragoș Neamu, manager Noaptea Muzeelor și Museums Meet Museums, a vorbit, astazi, In Comunitate, despre treia ediție a seminarului muzeal internațional.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.