Remember Alexandru Darie în FNT 2019

Două apariţii editoriale dedicate regizorului: „Alexandru Darie – spectacole de poveste” de Doina Papp și albumul de fotografie „Coriolanus – un spectacol de Alexandru Darie” semnat de Mihaela Marin vor fi lansate în cadrul FNT 2019.

Acest eveniment propus de Festivalul Național de Teatru a fost gândit ca un moment aniversar, pentru că, în luna iunie, Ducu, cum îi spuneau cei apropiați, împlinise 60 de ani. Din nefericire, dispariția sa fulgerătoare, în luna septembrie dă altă conotație acestui moment.

”Festivalul Național de Teatru îi așteaptă duminică, 20 octombrie, de la ora 12.00, în Sala Mare a HUB-ului FNT (ARCUB – Hanul Gabroveni), pe cei care l-au prețuit pe Alexandru Darie să se reunească, în spiritul artistului. Dorim, astfel, să rememorăm personalitatea complexă a unui mare creator. Să ne aducem aminte de bucuria împărtășită prin actul de cultură, prin emoția intelectuală săvârșită prin intermediul scenei, prin numirea momentelor reprezentative dintr-o viață trăită din plin de cel care, într-unul din gândurile sale despre arta pe care a slujit-o”, spun organizatorii evenimentului

În 25 octombrie se împlinește un an de la premiera spectacolului „Coriolanus” de William Shakespeare, producție a Teatrului Bulandra, găzduită de FNT 2018.

După premiera absolută, criticul Doina Papp a început lucrul la volumul despre „spectacolele de poveste” ale lui Alexandru Darie, care urma să fie lansat la proiectata aniversare din FNT 2019.

După primele reprezentații de la sala din Grădina Icoanei, fotograful Mihaela Marin a început, împreună cu regizorul spectacolului, proiectul editorial al albumului de fotografie dedicat spectacolului „Coriolanus”. Alexandru Darie a apucat să vadă draftul final, în format electronic, al acestui album pe care și l-ar fi dorit cât mai grabnic finalizat.

Cele două volume au apărut la Editura Nemira

FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU, ediţia a 29-a (18 – 27 octombrie 2019), se desfășoară sub Înaltul Partonaj al Președintelui României.

Este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale și Primăria Municipiului Bucureşti.

Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

BUCUREȘTI FM este partener media al FNT.

NR: Informații și fotografii puse la dispoziție de UNITER

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.