„Pleacă! Mâine o să-mi treacă”

Insa nu a trecut!
Sunt 25 de ani de cand VUNK canta si incanta.
Este povestea unei generatii care acum isi scrie istoria in paginile unei carti.

„DEJA VU. 25 de ani de VUNK” nu este doar povestea uneia dintre cele mai longevive trupe romanesti, ci si o radiografie a unei industrii care a crescut si s-a dezvoltat intr-un sfert de secol.
„Este povestea oricărui artist din România, a oricărui om care are un vis și face orice să și-l împlinească.
Sunt povești ale pieselor, sunt povești despre alegeri în momente cheie, despre trădare, despre prietenie, despre ”sex and rock’n’roll” în România și despre curaj. Am scris cartea asta pentru a ne spune povestea și pentru a le da curaj și speranță altora ca noi. Pentru că, deși este o carte despre VUNK, este povestea oricărui om care ar face orice să trăiască din pasiunea vieții lui. Am scris-o pentru cel care își caută încă Visul sau pentru cel care are nevoie de mai multă încredere pentru a și-l împlini”, spune Cornel Ilie.

Cornel Ilie si baieti sai sunt niste inovatori.
Au avut primul videoclip 3D, primul concert multimedia, primul afiș exclusiv din GIF-uri si primul videoclip filmat live pe Facebook.
Single-uri precum „Pleacă” , „Vreau o țară ca afară” , „Așa și” si „Numai la doi” au ocupat primul loc în topurile radio de-a lungul anilor, timp de mai multe săptămâni.
Pe 16 octombrie, la Sala Polivalenta, este si un concert aniversar cu lansarea albumului „Domnul Portocaliu si masina timpului”.
Si nu veti pleca fara un autograf pe cartea lui Cornel Ilie care „se termina cu o povestire – Orasul minunilor – un basm bazat pe foarte multe dintre versurile melodiilor; un fel de adaptare a Vrajitorului din Oz…”
Cartea este de fapt tot muzica pentru ca, spune Cornel, „capitolele sunt numerotate in limbaj muzical, ca o gama. Si cum totul este un ciclu, o bucla, incepe cu A si se termina cu A.”
În 2018, formația VUNK a devenit protagonista primului documentar al unui artist român, „Jur să spun adevărul.”
„Dintr-o mie…”, dintr-o mie de locuri in care puteti ajunge pe 16 octombrie, Sala Polivalenta ar trebui sa fie prima alegere.
Si, garantat, nimeni nu va va spune ” Pleaca…”

Cornel Ilie ne-a trecut pragul, astazi, In Comunitate, si ne-a vorbit despre cartea unui sfert de secol: „DEJA VU. 25 de ani de VUNK”.

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.