Maurul se califică la Olimpiada de la Tokyo din 2020

Marian Drăgulescu s-a calificat pentru a 5-a oară consecutiv la o olimpiadă. El merge la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, după ce la Mondialele de la Stuttgart a reușit doua sărituri foarte bune, apreciate de arbitrii cu 14,616 si 14,633. Cu o medie de 14,624, sportivul nostru este deja pe locul 6 în finală şi are biletele asigurate pentru olimpiada din Japonia de anul viitor.

Drăgulescu acum în vârstă de 38 de ani, este cel mai titrat gimnast român din toate timpurile, el având în palmares 31 de trofee obținute la competițiile internaționale majore.
Sportivul legitimat la clubul Steaua, este triplu medaliat la Jocurile Olimpice şi are nu mai puţin de opt medalii de aur la Campionatele Mondiale şi zece titluri europene.

Calificarea la Tokyo, vine după cele cinci prezențe la Jocurile Olimpice de la Sydney, Atena, Beijing şi Rio. La ediţia din 2004 de la Atena, Drăgulescu a câştigat trei medalii olimpice, două de bronz la sărituri şi cu echipa şi una de argint la sol.

Prin calificarea lui Marian Drăgulescu la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, lotul României de gimnastică a ajuns acum la 50 de sportivi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.