Cinema, evenimente din Bucureşti de astăzi, 8 octombrie

CINEMA

Programul zilei la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie „Animest”.

˟ La Cinema Elvira Popescu rulează:

– de la ora 17:00, scurtmetrajele din al doilea calup al secţiunii competiţionale;

– de la ora 19:00, lungmetrajul canadian „Ville Neuve” de Félix Dufour-Laperrière, despre influenţa campaniei pentru referendumul din 1995 privind separarea Québecului de Canada, asupra a doi foşti iubiţi care se reapropie;

– de la ora 21:00, 5 scurtmetraje realizate de studioul invitat, PAPY3D, din Franţa.

˟ La Cinemateca Eforie sunt proiectate:

– de la orele 16:30 şi, respectiv, 18:30, scurtmetrajele din calupurile 1 şi 3 ale secţiunii competiţionale;

– de la ora 20:30, sub titulatura „Naked Love with Sara Koppel”, scurtmetraje ale acestei cineaste daneze;

– de la ora 22:30, scurtmetraje grupate în programul EROTICA – The Night of Erotic Animation.

˟ La AWE. Adaptive Work Environment din Palatul Universul (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25), de la ora 19:00 puteţi viziona o a doua serie de foarte scurtmetraje grupate sub genericul „Yesterday Will Be Tomorrow”.

˟ La Institutul Cervantes, de la ora 19:30 se reia filmul fantasy de aventuri „Away” de Gints Zilbalodis din Letonia, despre dorinţa universală de a găsi o conexiune cu ceea ce ne înconjoară, pe care încearcă să o stabilească personajul său central, un băiat traversează o insulă pe motocicletă, în încercarea de a scăpa de un spirit malefic ce nu-l lasă să se întoarcă acasă.

˟  Până pe 13 octombrie publicul este invitat să viziteze la Green Hours instalaţia VR „The Lacuna Shifts” inspirată de cărţile cu Alice ale lui Lewis Carroll şi concepută de Depart, adică de austriecii Leonhard Lass şi Gregor Ladenhauf, care invită la o reflecţie pe seama relaţiei fragile dintre privitor şi mediul înconjurător, transportându-şi vizitatorul într-un loc „în spatele oglinzii”.

˟ Programul Animest VR Experience rulează zilnic la Kube Musette Gallery (Calea Victoriei, nr.114), din oră în oră, începând de la amiază, până pe 12 octombrie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.