Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 7 octombrie

CINEMA

* Programul de astăzi al Festivalului Internaţional de Film de Animaţie „Animest”.

˟ La Cinema Elvira Popescu rulează:

– de la ora 17:00, două producţii regizate de Mati Kütt din Estonia, ţara invitată la Animest 14, scurtmetrajul „Odiseea nasturelui” şi mediu-metrajul „Cântecul cerului”, ce propune versiunea vizuală a gândurilor şi imaginaţiei unui poştaş care-şi împlineşte sarcina de a duce un pachet pe Lună, în ciuda tuturor problemelor întâlnite;

– de la ora 19:00, 6 scurtmetraje realizate de studioul invitat PAPY3D din Franţa;

– de la ora 21:00, filmul fantasy de aventuri „Away” de Gints Zilbalodis din Letonia, despre dorinţa universală de a găsi o conexiune cu ceea ce ne înconjoară, pe care încearcă să o stabilească personajul său central, un băiat care traversează o insulă pe motocicletă, în încercarea de a scăpa de un spirit malefic ce nu-l lasă să se întoarcă acasă.

˟ La Cinemateca Eforie scurtmetrajele din primele 2 calupuri ale secţiunii competiţionale sunt proiectate de la orele 18:30 şi, respectiv, 20:30.

˟ La AWE. Adaptive Work Environment din Palatul Universul (str. Actor Ion Brezoianu, nr. 23-25) de la ora 19:00 puteţi viziona o primă serie de foarte scurtmetraje grupate sub genericul „Yesterday Will Be Tomorrow”.

˟ La Institutul Cervantes, de la ora 19:30, sub titlul „Fresh & Clean” rulează scurtmetraje produse de Estonian Academy of Arts, Şcoala invitată la Animest 14.

˟  De astăzi până pe 13 octombrie, publicul este invitat să viziteze la Green Hours instalaţia VR „The Lacuna Shifts” concepută de Depart, adică Leonhard Lass şi Gregor Ladenhauf, care invită la o reflecţie pe seama relaţiei fragile dintre privitor şi mediul înconjurător, transportându-şi vizitatorul într-un loc „în spatele oglinzii”. Lacuna este o cameră volatilă, în continuă transformare de îndată ce vizitatorul păşeşte înăuntru: îşi modifică proporţiile şi trăsăturile arhitecturale, în timp ce dezvăluie o poveste poetică. Inspirată de cărţile cu Alice ale lui Lewis Carroll, instalaţia combină sunet, text şi imagine într-o manieră aproape suprarealistă.

˟ Programul Animest VR Experience rulează zilnic la Kube Musette Gallery (Calea Victoriei, nr. 114), din oră în oră, începând de la amiază, până pe 12 octombrie.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 20:00 are loc premiera de gală a documentarului de lungmetraj „Emigrant Blues – un road movie în 2 1/2 capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, ce prezintă fragmente din poveşti ale unor oameni care visează̆ la ţara lor natală, dar sunt prea speriaţi să o ia, din nou, de la capăt.

MUZICĂ

Fundaţia Calea Victoriei prezintă,  de la ora 19:00 la Cercul Militar Naţional – Sala de Spectacole, un concert-călătorie între Orient şi Occident, o ocazie rară de a asculta live muzică veche şi muzică etnică ce marchează şi închiderea proiectului „Laboratorul Schimbării”. Concertul este un dialog muzical între trupa Battements de l’orient şi Orchestra Matias. Instrumentiştii recuperează şi reinterpretează trecutul muzical a numeroase ţări şi curente muzicale şi oferă publicului ocazia să observe cum pot fuziona, în armonie, culturi diferite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.