Adolescenții au ales spectacolul câștigător la Excelsior TEEN-FEST 2019

(c)Radu Strimbeanu

Ediția a V-a Excelsior TEEN-FEST s-a încheiat duminică seară.

După opt zile efervescente, Juriul adolescenților a desemnat spectacolul câștigător. Acesta este ”MONSTER” de Duncan Macmillan, regia Nae Constantin Tănase – o producție Vanner Collective în parteneriat cu Centrul de Teatru Educațional Replika.

Tema ediției 2019 a fost Cine sunt EU?, întrebarea-oglindă a adolescenței,   și s-a regăsit în fiecare dintre cele 12 spectacole de teatru din secțiunile principale. Pentru cei aproximativ 1500 de spectatori adolescenți, TEEN-FEST a însemnat o altfel de întâlnire cu teatrul, prin spectacolele conectate la nevoile și întrebările noii generații: texte clasice „recitite” într-o nouă cheie regizorală (Reborn Classics) și povești inspirate din provocările vieții de adolescent (Teen Attitude).

Ca la fiecare ediție, festivalul înseamnă, însă, mai mult! Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight a oferit adolescenților posibilitatea de a-și descoperi creativitatea și de a se exprima artistic. Aventura autodescoperirii a continuat la Atelierul de artă fotografică, spațiul-poveste unde liceenii au explorat cine sunt, prin unghiul subiectiv al obiectivului foto. La rândul lor, elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” și ai Școlii de Artă București au surprins definiții ale Eu-lui adolescent în picturile și fotografiile lor, expuse în foyerul Teatrului EXCELSIOR, pe întreaga durată a Festivalului. Și cum TEEN-FEST este deschis către toate categoriile de spectatori, aproximativ 100 de tineri cu deficiențe senzoriale au beneficiat, și la această ediție, de întâlnirea cu teatrul, grație unor mijloace tehnice auxiliare, în cadrul secțiunii #împreună.

Povestea TEEN-FEST va continua anul viitor! Până atunci, atmosfera celui mai tânăr festival al toamnei poate fi surprinsă pe Blogul Festivalului, https://teenfest.teatrul-excelsior.ro/, pe pagina de Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/excelsiorteenfest/ și pe website-ul Teatrului EXCELSIOR, https://www.teatrul-excelsior.ro/teen-fest.- anunță organizatorii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.