Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 4 octombrie

CINEMA

* De astăzi până Duminică 13 octombrie, în mai multe locaţii din Capitală se desfăşoară cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie „Animest”. Ajunsă la vârsta adolescenţei, oiţa Animest, simbolul acestui Festival, devine şi mai îndrăzneaţă şi vă propune o selecţie de titluri noi şi abordări curajoase ce susţine apelul la unitate pe care evenimentul îl lansează în acest an: #UnitedSheep, United@Cinema!

Chiar din prima zi programul este unul bogat şi variat şi începe încă de dimineaţă.

˟ La Cinema Elvira Popescu rulează:

– de la ora 19:00, „Dilili la Paris”, film pentru întreaga familie realizat de celebrul cineast Michel Ocelot ce spune povestea unei fetiţe din tribul Kanak care investighează o serie de răpiri misterioase ce înspăimântă Parisul;

– de la ora 21:00, „The Queen’s Corgi / Corgi, căţeii reginei”, comedie regizată de Vincent Kesteloot şi Ben Stassen în care Rex, câinele corgi preferat al reginei Angliei, se pierde de stăpâna lui şi ajunge într-un adăpost unde câini de toate felurile se participă la competiţii de bătăi. În timpul călătoriei sale pline de aventuri pentru a reveni la regină, Rex se îndrăgosteşte şi descoperă ce-şi doreşte cu adevărat.

˟ La Cinemateca Eforie puteţi viziona:

– de la ora 18:30, „Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem”, film SF scris de francezi şi regizat de japonezi ce are în centrul său muzicieni talentaţi dintr-o galaxie vecină aduşi pe Terra de o corporaţie malefică şi obligaţi să formeze The Crescendolls, o trupă de cântăreţi lipsiţi de emoţie, gata să scoată hituri pe bandă rulantă, dar care fac tot posibilul să-şi recapete identitatea;

– de la ora 20:30, „Aragne: Sign of Vermillion”, de japonezul Saku Sakamoto, ce are în centrul poveştii o gigantică clădire rezidenţială de la marginea oraşului în care s-au petrecut incidente mai mult decât bizare, unele fiind descoperite de o studentă timidă care se mută aici.

˟ La Cinema City Cotroceni are loc, de la 19:30, deschiderea oficială a Animest 14 cu premiera „Călătoria fantastică a Maronei”, un basm modern de Anca Damian despre dragoste necondiţionată şi sacrificiu ce o are ca protagonistă pe o micuţă căţeluşă cu nasul în formă de inimă, născută în urma unei poveşti de iubire dintre un dog argentinian şi o metisă atrăgătoare, care trece prin mai multe reîncarnări lăsând urme profunde în vieţile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.

˟ Programul Animest VR Experience rulează zilnic până pe 12 octombrie la Kube Musette Gallery (Calea Victoriei, nr. 114), din oră în oră, începând de la amiază.

Mai multe informaţii despre Animest 14, inclusiv programul său complet, aflaţi de aici.

* La Cinema Union, în acest week-end se desfăşoară Fanmovie – festivalul de adaptări cinematografice, ce îşi propune să aducă generaţia tânără mai aproape de cultură, în afara rigorilor şcolii. În cadrul acestuia, deseară, de la ora 20:00 este proiectată comedia dramatică „Dead Poets Society / Cercul poeţilor dispăruţi”, regizată în 1989 de Peter Weir, în care Robin Williams interpretează un profesor de literatură non-conformist dintr-o şcoală de elită din New England de la sfârşitul anilor ’50, care îşi învaţă elevii să se abată de la litera cărţii şi să dea frâu liber pasiunilor.

Mai multe informaţii despre Fanmovie găsiţi aici.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 20:30 are loc o proiecţie în prezenţa echipei cu premiera „Mo”, dramă ce reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului Radu Dragomir, în care Dana Rogoz şi Mădălina Craiu interpretează pe Mo şi prietena ei care sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate, jucat de Răzvan Vasilescu. După ce îl roagă să mai dea o dată examenul, profesorul le invită la el acasă, unde, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul…

MUZICĂ

* De la ora 19.00, la Ateneul Român are al doilea concert al săptămânii cu care Orchestra simfonică, dirijată de maestrul Christian Badea, deschide stagiunea 2019-2020 a Filarmonicii „George Enescu”. În program: Concertul în la pentru vioară şi orchestră de Antonin Dvořák – solist Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw şi Simfonia nr. 1, în do, de Johannes Brahms.

* O seară plină începe de la ora 19:00 în Clubul Fabrica, la care iau parte trupele: Tourist (Melodic Hardcore de Bucureşti), The Weight of Atlas ( Metalcore/Post-Hardcore din Scoţia – de la ora 20:00), Avoid Humanity (Metal de Bucureşti – de la ora 21:00), Prescriptiondeath (Fast & Violent Hardcore din Suedia – de la ora 22:00), Luciente (Hardcore-Punk/Screamo/Crust/Grind din Germania – de la ora 23:00), To Kill Achilles (Melodic Post Hardcore/Metal din Scoţia – de la ora 00:00) şi I Stared into the Forest (Screamo/Metallic Hardcore de Braşov – de la ora 01:15).

* Tot de la ora 19:00 se face accesul în Quantic Club pentru concertul susţinut de trupele ZOB, E.M.I.L., Reycle Bin Band şi Just Another Lie.

* GEORGE BAICEA Electric Blues Band (George Baicea – voce, chitară, Cătălin Răsvan – bas, Nicu Georoiu – baterie) cântă, de la ora 20:00, în Green Hours.

* Tot de la ora 20:00, cântăreaţa şi compozitoarea NAVI dă un concert în The Ace (Str. Lipscani, nr. 78).

* Moonlight Breakfast susţine un live performance, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* Culoe De Song (Suedia) şi Cliza asigură muzica în Control Club, de la ora 22:00.

* În Berăria H, de la ora 23:45 cântă două formaţii de muzică de petrecere din Galaţi: Tomis Junior, cu Doiniţa Fluturu ca solistă, şi Zorile din Galaţi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.