Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 3 octombrie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie rulează:

– de la ora 17:00, în medalionul Boris Sciukin, 80 de ani de la moarte (7 octombrie), filmul biografic sovietic „Lenin în octombrie” regizat în 1937 de Mihail Romm, în care mai joacă Nikolai Ohlopkov, Vasili Vanin;

– de la ora 19:00, în ciclul Seara de Oscar, comedia – musical „A Damsel in Distress / Valetul şi Contesa” după o povestire de P.G. Wodehouse, regizată în 1937 de George Stevens, cu: Fred Astaire, George Burns, Gracie Allen.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:30 are loc o proiecţie în avanpremieră a dramei „Mo”, debutul în lungmetraj al regizorului Radu Dragomir în care Dana Rogoz şi Mădălina Craiu interpretează pe Mo şi prietena ei care sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate, jucat de Răzvan Vasilescu. După ce îl roagă să mai dea o dată examenul, profesorul le invită la el acasă, unde, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul…

 

MUZICĂ

* De la ora 19.00, la Ateneul Român are loc primul concert al săptămânii, dirijat de maestrul Christian Badea, ce deschide stagiunea simfonică 2019-2020 a Filarmonicii „George Enescu”, avându-l ca invitat pe violonistul Liviu Prunaru, concertmaistru al Orchestrei Regale Concergebouw. Orchestra simfonică interpretează: Concertul în la pentru vioară şi orchestră de Antonin Dvořák şi Simfonia nr. 1, în do, de Johannes Brahms.

* Trupele Scandal şi 1000facez susţin un dublu concert în Quantic Club, de la ora 19:00.

* De la ora 20:30, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), în cadrul Festivalului cultural latino-american, pianistul Mariano Castro din Argentina dă un recital, urmat de: un program de Tango argentinian în stilul Şcolii Urquiza susţinut de Giorgio Panico şi Mirela Roşu, de un show Autentic Cuba şi de un concert de muzică tradiţională peruană ce are ca protagonist pe Itto Meza.

* De la ora 21:00 Expirat – Halele Carol îşi deschide porţile pentru concertul dat de Mr.jurjak (George Petroşel), în deschiderea căruia cântă Elvis Rromano.

* byron susţine un live performance, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.