Gabriela Firea: Toți bucureștenii trebuie să beneficieze de același nivel de confort!

Foto: Biroul de presa PMB

Primarul Capitalei a recunoscut că cetățenii Sectorului 5 se află într-o „situație neplăcută” în ceea ce privește salubrizarea.

Gabriela Firea a afirmat că Primăria Sectorului 5 a pus capăt contractului pe care îl avea cu un operator de salubrizare, iar, în prezent, încearcă să delege acest serviciu public unei entități proprii.

„Toți bucureștenii trebuie să beneficieze de același confort, de același nivel de servicii publice, inclusiv de salubrizare, indiferent că locuiesc în Sectorul 1 sau în Sectorul 5″, a afirmat edilul șef al Capitalei.

Șefa istorică a Direcției de Utilități a Primăriei Capitalei (PMB), Magda Iuga, a recunoscut și ea că, în Sectorul 5, există multe acumulări spontane de deșeuri. Multe dintre acestea apar pe timpul nopții. De aceea, PMB a cerut Poliției Locale Sector 5 să-și intensifice activitatea pe timpul nopții, pentru a identifica persoanele care aruncă gunoiul pe domeniul public.

Primăria Capitalei (PMB) și-a îndeplinit atribuțiile de control date de legislația în vigoare privind serviciul de salubrizare.

Inspectorii PMB au semnalat Primăriei Sectorului 5 grămezile de gunoi și au cerut intervenția acestei autorități locale, care are atribuțiile privind organizarea serviciului public de salubrizare.

„Au fost date și amenzi, dar sancțiunile nu fac curățenie”, a mai explicat Iuga.

Și Poliția Locală a Municipiului București (DGPMB) s-a implicat în acțiunile de control din Sectorul 5, spune șeful acestei instituții. Însă, Rășică se teme de sezonul rece, când va trebui acționat pentru deszăpezirea Sectorului 5.

Și noi la fel! Dar nu suntem șefii DGPMB ..

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.