„Alcoolul nu te face mare”!

Sursa foto: Radu Șofran

„Alcoolul nu te face mare” este numele campaniei demarate de Asociația Berarii României în colaborare cu Poliția Română și Ministerul Educației.

Aceasta va loc în mai multe licee din București și din țară. Campania presupune, în primul rând, un dialog direct cu adolescenții.

Cu obiective bine definite: informarea liceenilor despre efectele negative ale consumului de alcool sub vârsta de 18 ani și responsabilizarea reprezentanților magazinelor din proximitatea liceelor privind obligația de a nu comercializa băuturi alcoolice minorilor.

Campania Alcoolul nu te face mare a fost lansată în 2006, bucurându-se de-a lungul timpului de rezultate remarcabile și fiind recunoscută ca exemplu de bune practici în cadrul Alcohol and Health Forum, în anul 2010.

În perioada 2006 – 2010, la nivel național, au fost derulate o serie de acțiuni care au vizat elevi, profesori și părinți, toate acțiunile având ca obiectiv informarea și educarea liceenilor privind efectele negative ale consumului de alcool.

Astfel, peste 390.000 de liceeni din București, Cluj, Constanța, Iași, Ploiești, Timișoara, Craiova, Brănești, Pitești, Târgu Mureș au participat la orele de dirigenție dedicate acestui subiect.

În ultimii ani, campania s-a derulat online, pe site-ul alcoolulnutefacemare.ro, care pune la dispoziția adolescenților informații privind efectele negative ale consumului de alcool în cazul minorilor.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.