Proiect de colectare a mucurilor de țigară, în Sectorul 3!

Sursa foto: Andra Radu

Mucurile de țigară, strânse pe raza sectorului 3 al Capitalei, ar urma să fie valorificate energetic, printr-un proiect lansat marți.

Prin campania „Alege asumat un oraș curat”, demarată de British American Tobacco alături de Primăria sectorului 3 și Asociația Green Academy, fumătorii sunt invitați să arunce mucurile de țigări în 300 de scrumiere de exterior, special amplasate în puncte cu circulație intensă de pe raza sectorului.

„Iată o altă componentă a ceea ce înseamnă smart city – haideți să avem grijă unde se duc mucurile de ţigară. (…) În cea mai fericită situaţie – în acest dispozitiv făcut special pentru a colecta mucurile de ţigară. (…) În situaţia în care nu avem la îndemână un astfel de aparat, trebuie să găsim un coş de gunoi, dar în nicio variantă nu trebuie să ajungă niciun muc de ţigară pe jos. Acolo unde se întâmplă trebuie să cunoaştem faptul că în sectorul 3 un astfel de comportament se sancţionează cu amendă între 2.000 şi 5.000 de lei. (…) În sectorul 3 se dau aproximativ 100 de amenzi pe zi”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Robert Negoiţă.

Direcţia Salubritate sector 3 va aduna mucurile de ţigară în cantităţi suficient de mari încât să se justifice economic un transport către incinerator.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.