Destinații de vacanță – Corfu

București FM îți prezintă o nouă destinație de vacanță: insula Corfu – Grecia.

Este locul ideal de vizitat mai ales toamna, când soarele nu mai este atât de puternic, fiind o destinație preferată de familii, dar și de turiștii pasionați de istorie.

Corfu este o insulă cosmopolită care găzduiește evenimente culturale și petreceri tradiționale tot anul. Pentru distracție poți face scuba diving, echitație, parasailing, tenis, ciclism și drumeții. AquaPark-ul merită vizitat – este unul dintre cele mai mari și mai impresionante parcuri acvatice din Europa.

Toamna, plajele insulei sunt mai putin aglomerate, așa că vei avea parte de mai multă liniște, dacă asta preferi. Plaja Glyfada este premiată cu „Blue Flag” pentru curățenie și apă cristalină, iar Barbati este una dintre cele mai spectaculoase plaje din Corfu, potrivită pentru sporturi nautice.

Corfu este o insulă muntoasă, vârful cel mai înalt fiind Pantokrator, care se ridică la 906 m deasupra nivelului mării. Zona vestică a coastelor este muntoasă, iar cea estică este o zonă mai joasă, de câmpie.

Clima insulei este mediteraneană, cu ierni ploioase și veri nu foarte fierbinți.

În Corfu sunt multe locuri de vizitat și de cunoscut. Am făcut o scurtă selecție 🙂

Paleokastrita este unul dintre cele mai frumoase locuri ale insulei – cunoscut ca și Paradisul pământean al zeilor!

Zona este celebră pentru frumusețea sălbatică și pentru combinația mare-munte-vegetație luxuriantă.

Legenda spune ca, pe vremuri, aceasta ar fi fost insula mitică a fenicienilor, în timp ce golful din Paleokastritsa ar fi locul unde celebrul erou Ulise a naufragiat și a întâlnit-o pe Nausicaa, fiica regelui fenicienilor.

O altă atracție este Palatul Achilleion din satul Gasturi. Construcția l-a avut ca inspirație pe eroul mitologiei grecești, Ahile.

În interiorul palatului sunt câteva piese de mobilier cu motive antice grecești, iar grădinile, pline de flori și pamieri înalți, găzduiesc statui din mitologia greacă.

La palat au fost filmate și scene din filmul ”For Your Eyes Only”, din celebra serie James Bond.

Ajuns pe insula Corfu, nu refuza ideea de a face o excursie de o zi în insulele Paxos – Antipaxos.

Am fost acolo și pot să spun că vei întâlni un peisaj absolut mirific, de care-ți vei aminti de fiecare dată când te duci cu gândul la o vacanță. Drumul cu vaporul până la cele două insule durează câteva ore, dar.. crede-mă, merită!

Sunt trei opriri: una la Grotele Albastre (Blue Caves), una la marginea insulei Antipaxos, unde poți face snorkeling, și o a treia de două-trei ore pe insula Paxos.

Excursia durează o zi și te costă cam 25 – 30 de euro de persoană.

Insula Corfu, numită și “insula de smarald” din Marea Ionică, atrage anual aproximativ un million de turiști, fiind considerată un paradis natural.

Este una dintre cele mai fascinante destinații de vacanță – vei găsi legende și vestigii istorice, meșteșuguri, gastronomie autentică și peisaje uimitoare, pentru că..așa e Grecia – plină de locuri ce-ți încântă privirea 🙂

Oriunde ai alege să mergi în vacanță, să rămâi cu amintiri de poveste! 

Traiește și călătorește!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.