Cinema şi muzică, evenimente din Bucureşti de astăzi, 30 septembrie

CINEMA

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 20:00 are loc o proiecţie în avanpremieră a dramei „Mo”, debutul în lungmetraj al regizorului Radu Dragomir în care Dana Rogoz şi Mădălina Craiu interpretează pe Mo şi prietena ei care sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate, jucat de Răzvan Vasilescu. După ce îl roagă să mai dea o dată examenul, profesorul le invită la el acasă, unde, cele două studente vor fi supuse unui examen neaşteptat. Totul pare o glumă, până când Mo îşi pierde controlul…

MUZICĂ

* Charlie Siem, unul dintre cei mai talentaţi violonişti ai momentului, vine pentru prima dată în România pentru a susţine un recital, alături de pianistul israelian Itamar Golan, de la ora 19:00, la Ateneul Român, cu legendara sa vioară „D’Egville” (supranumită aşa după ce contele Louis D’Egville a intrat în posesia ei, în anul 1867), care i-a aparţinut şi lui Yehudi Menuhin. Ea are o istorie de aproape 300 de ani, fiind construită de faimosul lutier Bartolomeo Giuseppe Antonio Guarneri (Guarneri del Gesù), în 1735, în atelierul său de lângă Cremona. Recitalul are şi un scop umanitar, jumătate din încasările obţinute din bilete urmând să fie direcţionate către Asociaţia Help Autism. În program sunt cuprinse: Sonata pentru vioară în sol de Bach şi Sonata în Sol pentru vioară şi pian de Beethoven.

* Tot de la ora 19:00, dă un recital, la Institutul Balassi al Ungariei, pianista japoneză Chiyo Hagiwara, ca promotoare a creaţiei compozitorului Carl Filtsch, un geniu muzical care a studiat cu Liszt Ferenc şi care s-a bucurat de susţinerea familiilor Eszterházy şi Bánffy. Programul recitalului cuprinde trei compoziţii ale acestuia (Barcarolle, Lebewohl von Venedig – Adieu şi Mazurka), alături de Sonata în si de Domenico Scarlatti, Sonata în Do de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonatina de Béla Bartók, Papillons op.2 şi Aufschwung op.12-2 de Robert Schumann.

* De la ora 19:00 se deschid şi porţile Quantic Club pentru concertul de muzică psihedelică susţinut de trupele King Solomon şi The Cosmic Dead.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.