Campania „România Reciclează!” încurajează românii să recicleze aparatură electrică veche

O nouă ediţie a campaniei „România Reciclează!” demarează astazi, la nivel naţional, sub sloganul „DEEEgeaba păstrezi deşeurile de echipamente electrice şi electronice. Reciclează-le şi câştigi premii pe loc!”, au anunţat iniţiatorii acţiunii, Asociaţia Environ şi Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

Campania, ajunsă la cea de-a patra ediţie, se derulează în parteneriat cu autorităţile publice locale, iar românii sunt încurajaţi să predea spre reciclare, în perioada 30 septembrie – 30 noiembrie, aparatura electrică veche sau defectă şi bateriile consumate, considerate cele mai periculoase deşeuri municipale.

Potrivit organizatorilor, în prima etapă a campaniei sunt înscrise deja 65 de localităţi din toate judeţele ţării, dar primăriile care doresc să se alăture programului îşi pot exprima interesul printr-o solicitare transmisă către Environ.

„România Reciclează” a fost lansat în iunie 2018 si a devenit de la o ediţie la alta un program naţional funcţional de colectare. Pe parcusul ediţiilor anterioare, au avut loc 162 de acţiuni de colectare, în urma cărora 250 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi baterii uzate au fost trimise spre reciclare.

Campania se adresează locuitorilor, persoane fizice din localităţile participante, instituind un mecanism de premiere pe loc a participanţilor care predau aparatura veche sau defectă la punctele de colectare. Pentru echipamentele de mari dimensiuni, cetăţenii pot solicita ridicarea de la domiciliu prin Call Center la numărul 031.827.0000 sau e-mail pe adresa logistica@environ.ro

Organizarea campaniilor de colectare a DEEE se realizează în baza unui protocol de colaborare semnat cu autorităţile locale. La acţiune pot participa municipii, oraşe, localităţi mari şi mici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.