Duminică începe Excelsior TEEN-FEST!

Credit foto: Maria Stefanescu

Doar două zile îi mai despart pe adolescenți de întâlnirea cu TEEN-FEST, singurul festival de teatru profesionist care le este dedicat în exclusivitate.

Sub genericul Cine sunt EU?, în perioada 29 septembrie – 6 octombrie 2019, vor fi prezentate 12 spectacole care vorbesc despre ei, povești clasice transpuse în viziuni regizorale moderne sau creații scenice inedite despre provocările vieții de adolescent.

Festivalul se deschide cu spectacolul Teatrului Excelsior,  ”Turandot”, și se incheie cu cea mai recentă producție a sa, ”Familia Addams”.

Programul ediției a fost prezentat, în avanpremieră, la București FM, de Maria Rotar, director adjuct al Teatrului Excelsior, însoțită de doi actori ai trupei, Mircea Alexandru Băluță și Dan Pughineanu.

TEEN-FEST le oferă adolescenților ocazia de a fi nu doar spectatori, ci și creatorii și protagoniștii unor povești, în cadrul secțiunilor conexe (Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight, Atelierul de artă fotografică, #teatruînlicee, Ieri vs. Azi și #împreună.

La Atelierul de artă fotografică Cine sunt EU?, tinerii vor descoperi prin intermediul obiectivului, definiții subiective ale lui Eu reflectat în realitatea cotidiană.

Maratonul Adolescenței Teens in the Spotlight aduce în prim-plan spectacole de teatru tânăr, concerte, proiecții foto și momente de improvizație susținute chiar de liceeni.

Secțiunea #împreună este dedicată tinerilor cu dizabilități senzoriale și face parte dintr-o inițiativă mai amplă a Teatrului Excelsior ce facilitează tinerilor cu deficiențe senzoriale accesul la spectacolul de teatru prin folosirea unor mijloace tehnice auxiliare.

Ca în fiecare an, TEEN-FEST iese din sala de spectacol și ajunge și în curtea școlii (#teatruînlicee) – anul acesta, sub forma unui performance realizat de un invitat surpriză, inspirat de tema noii ediții.

Tot pe tema ediției a fost realizată și  expoziția lucrărilor create de elevii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”, ce vor fi expuse, pe întreaga durată a Festivalului, în foyerul Teatrului EXCELSIOR.

Vor fi  opt zile pline de spectacole, ateliere, concerte și invitați speciali, dar și opt zile sub semnul prieteniei și al bunei dispoziții, au spus cei trei invitați ai emisiunii Spectacol@București.Ro.

București FM este partener media al evenimentului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.