Cinema, muzică, şi alte evenimente din Bucureşti de astăzi, 27 septembrie

CINEMA

* Două drame are azi în program Festivalul de Film Israelian, la Cinema Elvira Popescu:

– de la ora 16:00, „Testamentul”, de Amichai Greenberg, cu Ori Pfeffer în rolul lui Yoel, un istoric meticulos care, în timp ce conduce o dezbatere importantă împotriva negaţioniştilor Holocaustului, descoperă că mama sa poartă o identitate falsă;

– de la ora 20:30, „Scaffolding”, de Matan Yair, ce prezintă „Povestea lui Asher”, un tânăr de 17 ani interpretat de Asher Lax care, încă din şcoala primară a fost un impulsiv provocator de probleme, iar acum, prins între aşteptările tatălui său şi învăţăturile profesorului de literatură Rami, de care este separat de o tragedie, trebuie să decidă ce tip de bărbat va deveni.

* Şi Festivalul Filmului Asiatic are astăzi două proiecţii, la Cinemateca Eforie:

– de la ora 16:30, comedia dramatică şi romantică thailandeză „Un cadou”, în care trei iubiri diferite sunt legate împreună, fiind bazate pe muzica lui King Bhumibol;

– de la ora 19:00, drama biografică indoneziană „Lumini din est (Noi suntem Molucani)” despre cinci ani de conflict, mii de victime şi o echipă de fotbal care le-a unit.

MUZICĂ

* De la ora 19:00, grădina Quantic Club îşi deschide porţile pentru concertul dat de Lucia (de la ora 19:30) şi Kimbra (de la ora 20:30).

* Şi concertul susţinut deseară de australianul Jacob Lee în Expirat – Halele Carol, în deschiderea căruia, după ora 19:00, cântă Valeria Stoica, este Sold Out.

* Sorin Romanescu Trio (Sorin Romanescu – chitară, Adi Flautistu – bas şi Iulian Nicolau – baterie) interpretează compoziţii originale, improvizaţii şi standarde de jazz rearanjate, de la ora 19:30, în Green Hours.

* Legendara trupă belgiană dEUS vine în premieră la Bucureşti şi dă un concert, de la ora 21:00, la aniversarea de 11 ani de Control Club, cu propria lor aniversare: 20 de ani de la lansarea albumului cult “The ideal Crash”.

* Mihai Mărgineanu dă, din nou, show în Hard Rock Café, de la ora 22:30.

* De la ora 23:45, Nikolaos Papadopoulos pune la cale o nouă petrecere în stil elen, cu 10 artişti şi dansatori pe scena de la Berăria H.

EVENIMENT

Muzeul Naţional al Ţăranului Român găzduieşte în acest week-end prima ediţie a Zilelor Culturii Palestiniene, organizate de Ambasada Statului Palestina la Bucureşti în colaborare cu Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish”, care aduc publicului muzică, expoziţii de fotografie, dansuri tradiţionale, prezentare a costumelor tradiţionale palestiniene şi a turismului, literatură palestiniană şi gastronomie autentică. Deschiderea evenimentului are loc astăzi, de la ora 17:00, şi cuprinde, pe lângă discursul ambasadorului palestinian, un recital de muzică tradiţională cu Chems Band şi vernisajul unei expoziţii de fotografie.

Programul complet al evenimentului poate fi găsit aici şi aici.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.