VIDEO: „O pădure cu stafii și ierburi vrăjite!”

Sursa foto: Diana Matei

Un București plin de mistere, într-o nouă carte a Doinei Ruști. Când din Pădurea Cotroceni răbufnesc aburii parfumați ai altei lumi, ceva teribil și străvechi pătrunde în casele bucureștenilor.

Prin Gorgani, începe să bântuie o stafie, iar oamenii dispar, unul câte unul. Printre dispăruți este și o celebră ghicitoare, de care se leagă existențele multora.

În nopțile întunecate o trăsură roșie străbate străzile, scormonind fricile ancestrale ale orașului, iar dragostea nu poate să lipsească din tot acest tablou misterios.

„Homeric” se lansează astăzi, la ora 19:00, la Cărturești Carusel.

Doina Ruști spune că „totul este autobiografic într-un roman. Ficțiunea este legată de omul care scrie. Totul este trăire nemijlocită pentru că și atunci când răsfoiești un document sau o carte, chiar și atunci ai o experiență care se transformă și intră într-un roman.”

Volumul are și o hartă despre care scriitoarea spune că e o reproducere după „o hartă a Bucureștiului care are cam la fel de la sfârșitul secolului al IXX-lea. În ea am introdus elemente din romanul meu. Romanul se petrece în mahalaua Gorgani, existentă și astăzi, vis-a-vis de Cișmigiu.”

Mister și suspans și o întâmplare neobișnuită și o voce…

„În „Homeric” intrăm cu o voce catifelată”, spune Doina Ruști.

În nota scrierilor lui Eliade, romanul, spune Doina, „se încheie cu povestea mea, trebuie doar să ai puțintică răbdare. Am ales modul ăsta de a prezenta mai întâi personajele, cele 3 povești, și după aceea m-am îndreptat spre ceea ce avem cu toții în spatele poveștii, pe un artificiu, ca, finalmente, să schimb întregul unghi de abordare cu povestea naratorului; o confesiune simplă.”

Doina Ruști și-a deschis sufletul și cartea, astăzi, „În Comunitate”

Vezi aici arhiva emisiunii În Comunitate!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.