Proiectul Edward: Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere!

Sursa foto: Radu Șofran

În această dimineață, Brigada Rutieră a Capitalei a desfășurat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere petrecute în București, în ultimele 8 luni.

Pe primul loc în accidentele rutiere soldate cu victime, accidentări grave, se află pietonii care traversau prin locuri nepermise, la culoarea roșie a semaforului sau la colțurile străzilor fără să se asigure.

Sursa foto: Radu Șofran

Pe locul al doilea se află neacordarea de prioritate pietonilor la trecerile de pietoni și consumul de băuturi alcoolice.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, în primele 8 luni ale acestui an s-au produs mai puține accidente cu circa 12%.

Brigada Rutieră a Capitalei recomandă pietonilor să traverseze strada prin locuri special amenajate, la culoarea verde a semaforului. De asemenea, poliția îi sfătuiește pe pietoni să nu vorbească la telefon în timp ce conduc deoarece, începând cu data de 12 octombrie 2019, sancțiunile s-au triplat, iar dacă mai comit și altă abatere pe lângă vorbitul la telefon, riscă suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 30 de zile.

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Radu Șofran

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.